Landbrug & Fødevarer
Bliv klogere på hvordan husdyrene lever i Danmark og hvordan afgrøderne dyrkes på markerne.
Danmark har en betydelig husdyrproduktion. Læs mere om produktionen af bl.a. kvæg og grise her. Find også vores holdning til dyrevelfærd i husdyrproduktion.
Planteproduktionen er en vigtig del af landbrugs- og fødevareproduktionen. Læs mere om dyrkning af afgrøder som fx korn, kartofler, bælgfrugter og sukkerroer.
Foderet skal sikre husdyrenes behov for næringsstoffer og energi, så de kan fungere, vokse og producere. Foder er også afgørende for dyrenes velfærd.
Flere og flere taler om regenerative dyrkningsmetoder. Bliv klogere på, hvad det er her.
Sunde og raske dyr har bedre velfærd og producerer bedre. Der gøres meget for at undgå sygdom, men når der sker smitte, skal dyrene naturligvis behandles.
Her kan du læse vores arbejdsmiljøstrategi for år 2023-2025.
I det danske fødevareerhverv arbejder vi hver dag for at producere mere med mindre, for at gøre en mærkbar forskel for det globale klima.
Som al anden produktion påvirker landbrugs- og fødevareproduktion omgivelserne - både miljø, klima og natur.
Hvis landbrug- og fødevareproduktion udføres på en bæredygtig, produktiv og ressource-effektiv måde kan sektoren bidrage til at opfylde alle 17 Verdensmål.
Landbrugs- og fødevareerhvervet er en central aktør i de forpligtelser, som Danmark har i forhold til blandt andet FN’s verdensmål og klimaudfordringen.
Økologi handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd.
Læs om hvordan fødevarer produceres i Danmark, find nyhedsbreve og bliv klogere på fødevaresikkerhed.
Landbrug & Fødevarer engagerer og involverer sig i danskernes sundhed i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige niveauer.