Vinderne af Familielandbrugets Initiativpris 2024. Foto: L&F

Nyhed, 08.oktober 2024

Her er vinderen af Familielandbrugets Initiativpris 2024

Mette Bidstrup og Jesper Hansen fra Sønder Omme vinder prisen for deres arbejde med bæredygtighed og genbrug samt for at kæmpe for de mindre landbrug.

I Sønder Omme driver et ungt par med tre små børn et mindre økologisk kvægbrug med 40 malkekøer.

De er med i et bæredygtighedsprojekt via Billund Kommune, har solceller på taget og er selvforsynende med foder til køerne. Deres lille malkestald består af inventar, der er genbrugt fra Dyrvig Andelslandbrug. 

Derudover har parret, Mette Bidstrup og Jesper Hansen, et samarbejde med Grindsted Landbrugsskole, hvor eleverne kan komme i praktik på deres gård, og se, at også de mindre landbrug kan give økonomisk gevinst og et godt liv.

Netop parrets arbejde med at skabe en bæredygtig produktion betyder, at de i år vinder Familielandbrugets Initiativpris 2024. Initiativprisen tildeles en landmand, som har udmærket sig og gjort ekstraordinære tiltag på sin bedrift.

Det er Familielandbruget, Landbrug & Fødevarer, der hvert år uddeler Initiativprisen i forbindelse med foreningens årsmøde. Om dette års vinder siger John Nielsen, formand for VKST Syd:

- Det er imponerende, hvordan I har skabt en så bæredygtig produktion og gjort det til et familieprojekt.

- Og så var tungen på vægtskålen også de politiske ambitioner, I har. Blandt andet at kæmpe for, at de mindre landbrug skal komme i betragtning for teknologipuljer, og at eksisterende natur også skal tælles med i ESG og i CAP. I har gang i en masse ting og vi glæder os til at følge jer, sagde John Nielsen.