
Michelin: God mad kræver gode råvarer
De berømte stjerner gives blandt andet ud fra kriteriet om råvarernes kvalitet – noget de danske landmænd og fødevareproducenter er med til at levere.
Chancerne for at opnå de anerkendte Michelin-stjerner ville være lig nul, hvis ikke det var for de gode råvarer. Derfor spiller de danske landmænd og fødevareproducenter rundt omkring i landet en central rolle, når det kommer til at løfte det gastronomiske niveau.
”At Michelin-restauranterne går efter lokalt producerede danske råvarer, er et udtryk for, at de danske landmænd gør noget rigtigt. Danske landmænd leverer råvarer i verdensklasse og det kan vi være meget stolte af” lyder det fra Anne Arhnung, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer.
Partnerskabet mellem de danske landmænd og kokke er indbegrebet af udtrykket "fra jord til bord" og et udtryk for de tårnhøje ambitioner og køkkenkompetencer vi har i Danmark. Michelin-restauranterne stiller høje krav til deres råvarer og ofte spiller det lokale, råvarer i sæson og fokus på produktionsmetoden en væsentlig rolle.
Find en Michelin-landmand nær dig
På Landbrug & Fødevarers kort, kan du se hvor i landet nogle af de landmænd og fødevareproducenter, der leverer til Michelin-restauranterne, bor.
På kortet findes både mælkeproducenter, svineproducenter, mejeriproducenter, fåreavlere, planteproducenter, vinproducenter og meget mere. Kortet kan gøre danskerne klogere på, hvor i landet de bedste råvarer kan findes.
Få et drys stjernestøv og lav din egen Michelin-mad
Vil du selv imponere dine gæster med en stjernemiddag, kan du med fordel prøve kræfter med opskrifter i eget køkken, som er udviklet af Nomas køkkenchef René Redzepi.
På Landbrug & Fødevarers forbrugerhjemmeside voresmad.dk kan du finde opskrifter.