Nyhed, 15.november 2024

Ny publikation: Fakta om Fødevareklyngen 2024

L&F har netop udgivet årets udgave af ”Fakta om Fødevareklyngen”, som indeholder nye analyser og statistikker om den danske fødevareklynge.

Ved du på hvilke landbrugsprodukter Danmark og EU er selvforsynende? Kender du omfanget af fødevareklyngens eksport? Eller ved du, hvor mange beskæftigede der er i landbruget og de tæt knyttede forarbejdningserhverv, og hvor de bor henne i landet?

Årets udgave af Fakta om Fødevareklyngen er netop udkommet. Som vanligt giver publikationen mulighed for at dykke ned i det danske landbrugs betydning for samfundet med det nyeste data.

I Danmark spiller landbruget en betydelig rolle. Dette gælder både helt konkret i det danske landskab, men også samfundsøkonomisk, politisk og kulturelt, hvor landbruget trækker dybe rødder. Den danske fødevareklynge producerer hver eneste dag produkter, der indgår direkte i værdikæden til at understøtte forsyningen af fødevarer – ikke alene i Danmark men også i udlandet. Fødevareklyngen, der går fra landbrugsbedrifter og forarbejdningsvirksomheder (eksempelvis mejerier og slagterier) til agroindustrien og fødevarevarevirksomheder, understøtter derigennem mange tusind arbejdspladser i Danmark.

Der er fem forskellige artikler i dette års publikation, hvor der bl.a. kan læses om, hvordan landbruget og de tæt knyttede forarbejdningsvirksomheder understøtter 119.000 arbejdspladser i Danmark og giver et årligt bidrag til BNP på 65 mia. kr. 

Derudover kommer Fakta om Fødevareklyngen omkring en række andre emner:

  • Driftsøkonomien i landbrugets sektorer
  • Det globale marked, og klyngens rekordhøje eksport
  • Fremtidens fødevareproduktion i et globalt perspektiv
  • Selvforsyningsgraden af fødevarer i Danmark og i EU
  • Danskernes madkultur og forbrugertendenser
  • Statistikker om den danske fødevareklynge

Hele publikationen kan læses eller hentes til senere brug her:

 Fakta om fødevareklyngen