
Foto: Viktoria Slowikowska, pexels.com
Gastronomien løftes til gavn for hele fødevaresektoren
Regeringen med minister Morten Dahlin i spidsen afsætter 40 millioner kroner til at udbrede danske gastronomi og dansk madkultur.
Målet er, at danske fødevarer og gastronomi også i fremtiden kan være med helt i top på den internationale gastroscene.
Landbrug & Fødevarer bakker fuldt og helt op om ministerens nye initiativ:
- Regeringens ambition om at styrke dansk gastronomi og madturisme er fantastisk godt nyt. Danmark har allerede et stærkt gastronomisk ry, og det hele begynder med de råvarer, som danske landmænd, gartnere og fødevareproducenter hver dag leverer med høj kvalitet og faglig stolthed. Det fundament skal vi styrke og bygge videre på, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør for markeder og medlemmer i Landbrug & Fødevarer.
Han tror på, at der er meget at hente ved at knytte alle led i værdikæden endnu tættere sammen:
- Danske landmænd og fødevarevirksomheder spiller en afgørende rolle i det gastronomiske økosystem. Det er deres indsats og deres produkter, der, i samspil med dygtige kokke, er med til at gøre det muligt for danske restauranter at brillere internationalt. Derfor er det positivt, at regeringen nu sætter fokus på at skabe et tættere bånd mellem producenter og køkkener, og på at gøre dansk madkultur endnu mere synlig global, siger han.
Landbrug & Fødevarer er allerede involveret i en lang række tiltag og initiativer, der sætter fokus på dansk madkultur og de ildsjæle, som skaber den. Eksempelvis Fødevaredagen, Madskover og Danish Plant Based Diplomacy.
- I Landbrug & Fødevarer ser vi frem til at bidrage med at understøtte den positive udvikling, blandt andet ved at vejlede kokke og kokkeelever med større råvareforståelse gennem flere af vores samarbejder, siger Flemming Nør-Pedersen.