Nyhed, 03.april 2025

USA indfører en told på 20 procent på europæiske varer

Den amerikanske præsident varsler told på import af varer fra en række lande verden over. Herunder 20 procent på importerede varer fra EU.

– Vi er ærgerlige over, at man i USA vil bruge told som et redskab, for vi tror på regelbaseret international handel som et redskab til at gøre alle rigere, siger Flemming Nør-Pedersen, viceadministrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

De danske fødevarevirksomheder har hele verden som sit marked og USA udgør i dag 3,7 procent af eksporten. 

– Der er ingen tvivl om, at pludselige toldforhøjelser vil udfordre dansk eksport og danske virksomheder, men vi handler først og fremmest med vores europæiske naboer og på det indre marked. Derudover har vi hele tiden fokus på at udvikle nye eksportmarkeder og det er netop for at kunne være agile i en verden, der hurtigt forandrer sig, siger Flemming Nør-Pedersen.

Alle nyheder

Læs mere om 1000 børn tager på Madskoler i sommerferien

Nyhed, 29.juni 2025

1000 børn tager på Madskoler i sommerferien

Denne sommer tager madglade børn endnu engang grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet.

Læs mere om De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

Nyhed, 23.juni 2025

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

Her er de nominerede til Køkkenprisen 2025.

Læs mere om Ny model må ikke underminere de lokale treparters arbejde

Nyhed, 19.juni 2025

Ny model må ikke underminere de lokale treparters arbejde

Ny kvælstofreguleringsmodel må ikke underminere det arbejde, som foregår i de lokale treparter.

Læs mere om Der er åbent for indstillinger til årets kokkekonkurrencer

Nyhed, 19.juni 2025

Der er åbent for indstillinger til årets kokkekonkurrencer

Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille til Årets ret med gris og Årets ret med ost.

Læs mere om Stjerneregn over dansk fødevareproduktion og gastronomi

Nyhed, 16.juni 2025

Stjerneregn over dansk fødevareproduktion og gastronomi

Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af både dansk gastronomi og de danske fødevareproducenter, der hver dag leverer råvarer i absolut særklasse.

Læs mere om L&F er tilbage på Folkemødet

Nyhed, 04.juni 2025

L&F er tilbage på Folkemødet

L&F tager til Folkemødet med ét fælles formål: At vise, hvordan landbruget tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis.

Læs mere om L&F’s samlede resultat påvirket af flytning

Nyhed, 03.juni 2025

L&F’s samlede resultat påvirket af flytning

Landbrug & Fødevarer-koncernen havde i 2024 et resultat efter skat på -5 mio. kr. Det viser koncernens årsregnskab.

Læs mere om Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise

Nyhed, 19.maj 2025

Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise

Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.

Læs mere om Ny næstformand i Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi

Nyhed, 16.maj 2025

Ny næstformand i Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi

Anders Stensgaard, der sidder i L&Fs økologisektionsbestyrelse, er netop blevet valgt som næstformand i Copa og Cogecas arbejdsgruppe for økologi.

Læs mere om Retentionskortet er nu tilgængeligt for alle i MARS

Nyhed, 09.maj 2025

Retentionskortet er nu tilgængeligt for alle i MARS

Den foreløbige udgave af det nye retentionskort er nu delvist tilgængeligt for alle i MARS. Det glæder L&F, der har kritiseret lanceringen af kortet.

Læs mere om Fødevareproduktionen bliver styrket med ny vækstplan

Nyhed, 09.maj 2025

Fødevareproduktionen bliver styrket med ny vækstplan

Første skridt på vej mod en ny vækstplan for landbruget er netop offentliggjort af regeringen. Et nyt vækstteam er en central del af grøn trepart.