Ja, der er vand i kød

I aften bringer DR Kontant en udsendelse om vandindholdet i kyllingekød. Det er et program, som DR har arbejdet på i flere måneder, og derfor lanceres det da også i programomtalen som en ’afsløring’.

Den såkaldte afsløring består i, at der er vand i kød.

Det kan dog ikke kaldes en nyhed. At vand er en stor naturlig bestanddel af kød, er vel næppe en overraskelse for ret mange.  Således består menneskekroppen af 50-60 procent vand, og på samme måde rummer en ko, en løve, en struds og alle andre levende dyr, hvor animalsk protein udgør er en del af kroppen, store mængder af vand fra naturens side. Således også en kylling.

Nogle producenter tilsætter saltvands-lage til kødet, så det også er saftigt efter tilberedning. Tilsættes der lage, så foreskriver reglerne, at det skal fremgå ekstraordinært tydeligt på emballagen.

Vi har løbende været i dialog med DR Kontant om deres research til aftenens ’afsløring’. Vi har igen og igen påpeget, at alle regler overholdes, at vand er naturligt forekommende i alle former for kød – dermed også i kyllingekød – ligesom vi beredvilligt har bidraget med fakta, interviews og andet for at hjælpe DR’s redaktion på vej.

Alligevel mener DR, at de har fat i en ’afsløring’. Vi stiller os uforstående over for dette, og kan ikke lade være med at få den tanke, at DR jagter sensationen mere end sandheden i dette tilfælde. Det håber vi naturligvis ikke er tilfældet, da DR’s troværdighed jo bygger på objektiv journalistik, hvor fakta er forudsætningen for det, man vælger at bringe.

For nuværende vil vi dog gerne slå fast, at kyllinger naturligvis har et naturligt indhold af vand - ligesom alt andet kød. Skulle det forholde sig anderledes, så ville der være tale om et højst besynderligt opgør med naturens egne veje – og det ville for alvor være en sensation.

 

Mvh Klaus Jørgensen,

Områdechef, Landbrug & Fødevarer

Seneste nyt fra lf.dk