Nyheder - 2022

Maj

23. May 2022
Mange danskere brugte søndagen på grisebesøg, da danske øko-landmænd inviterede på Sofari.
23. May 2022
Når Fødevaredagen løber af stablen den 27. september 2022, bliver det offentliggjort, hvem der løber afsted med Køkkenprisen og Kantineprisen. Nu er de nominerede er nu fundet.
19. May 2022
Landbrug & Fødevarer deltager i det årlige Naturmøde i Hirtshals for blandt andet at diskutere fremtidens løsninger for det gode samspil mellem landbrugslandet og naturen omkring.
18. May 2022
Søndag den 22. maj 2022 fra kl. 10-14 er der mulighed for at komme en tur på landet og opleve det økologiske griseliv.
11. May 2022
Forbrugernes tillid er faldet markant siden krigen i Ukraine brød ud. Nu viser en ny undersøgelse, at danskerne især er bekymrede over stigende priser på fødevarer, energi og brændstof.
09. May 2022
Vores medlem Danish Agro, har sammen med energikoncernen AURA etableret et selskab, som skal investere i grønne projekter indenfor vedvarende energi. Det skriver Danish Agro i en fælles pressemeddelelse med AURA. Energien skal komme fra vedvarende energikilder som sol og vind.
03. May 2022
En samlet dansk grisebranche, Den Danske Dyrlægeforening og Fødevarestyrelsen står bag en plan, som skal reducere forekomsten af grisesygdommen PRRS i Danmark og på sigt helt udrydde virus-sygdommen i landet.
02. May 2022
18-årige Janni Petersen drømmer om at blive selvstændig kvægproducent og tage del i fremtidens udvikling af kvalitetsfødevarer. På Kvægkongressen i Herning blev hun kåret som Årets elev i kvægproduktion 2022.
02. May 2022
På Kvægkongres 2022 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at fortsætte innovationen, hjælpe hinanden og holde fast i positiviteten trods voldsomt stigende priser på råvarer.

April

28. Apr 2022
Future Food er i år med til at fejre landets dygtigste håndværkere til DM i SKILLS 2022 og bidrage til at dele budskabet om, at Danmark har brug for dygtige faglærte.
28. Apr 2022
Hvor kommer mælken fra? Hvad spiser grisene? Og hvad dyrker landmanden på marken? Det gør Landbrug & Fødevarer lærere, bibliotekarer, skoleledere, osv. klogere på til dette års Lærfest i Aarhus.
28. Apr 2022
40 procent af danskerne yder en større indsats for at mindske madspild i hverdagen, viser en ny Gallup-måling foretaget af Kantar Public for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad. Stigende fødevarepriser og mere fokus på bæredygtighed får madspild op på danskernes dagsorden, lyder forklaringen.
13. Apr 2022
Danske fødevarer var i fokus i Paris tirsdag d. 12. april, da Landbrug & Fødevarer i samarbejde med VisitDenmark inviterede den franske fødevarepresse og distributører til en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige.
08. Apr 2022
Den 1. juni uddeles Klima- og Bæredygtighedsprisen indstiftet af Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit. Hvis du kender en landmand, der fortjener prisen, har du nu mulighed for at indstille vedkommende. Ud over æren følger der en pengepræmie på 50.000 kr. med.
04. Apr 2022
Landbrug & Fødevarer hylder igen fødevarebranchens fremmeste fagfolk, og i år vil juryen lægge ekstra vægt på bæredygtighed, når vinderne skal findes til efteråret.

Marts

31. Mar 2022
Merete Juhl tiltræder 1. august 2022 som administrerende direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.
25. Mar 2022
Den danske kok Brian Mark Hansen strøg helt til tops, da det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d’Or 2022 blev afgjort i Budapest. Med sejren er Brian Mark Hansen og det danske hold klar til VM i Lyon i 2023.
23. Mar 2022
Målet er at styrke væksten i den plantebaserede sektor, så danske virksomheder og producenter i fremtiden kan stå endnu stærkere i markedet for plantebaserede fødevarer.
16. Mar 2022
Af Søren Søndergaard, formand, Landbrug & Fødevarer
10. Mar 2022
Sverige og Finland tolker nye EU-regler om antibiotika anderledes end Danmark. Dermed kan de overordnede hensyn; reduktion af forbrug og bekæmpelse af resistens varetages. Landbrug & Fødevarer vil samme vej.

Februar

24. Feb 2022
Christian Høegh-Andersen er netop blevet valgt til vicepræsident i den største europæiske andelsorganisation, COGECA. Han skal følge op på det store arbejde, som Jørgen H. Mikkelsen igennem flere år har lagt for at styrke netværket og interesser for landmænd og andelsselskaber over hele Europa.
22. Feb 2022
Men de mangler viden om, hvor de må færdes i naturen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for Dansk Skovforening og Landbrug & Fødevarer.
15. Feb 2022
Højesteret gav ikke landmænd og Landbrug & Fødevarer medhold i sagen om gæsteprincippet i forbindelse med kablerne fra Kriegers Flak. L&F beklager afgørelsen, men er tilfreds med at Højesteret slår fast, at vilkåret om at fravige gæsteprincippet ved ekspropriation ikke går videre end nødvendigt i forhold til forsyningshensyn og samfundsøkonomiske hensyn.
15. Feb 2022
Økologiske gulerødder, mælk og æg fylder mere i indkøbskurven hos danskerne end noget andet folk i verden. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”The World of Organic Agriculture”.
11. Feb 2022
Et ekstremt vigtigt arbejde med næste generation af vandplaner er lige skudt i gang. Fredag holdt Landbrug & Fødevarer i samarbejde med MF Hans Christian Schmidt konferencen ”Vandplaner på Værksted” på Christiansborg.

11. Feb 2022
Holland og den nordtyske delstat Slesvig-Holsten definerer rent vandmiljø markant anderledes end Danmark. Det betyder, at det for dem er betydeligt lettere at nå den gode miljøtilstand, som EU-reglerne kræver.
10. Feb 2022
Der er overordnet set grund til at være tilfreds med den nye pesticidstrategi frem mod 2027, som regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne fremlagde torsdag.
08. Feb 2022
En ekspertgruppe har i dag fremlagt en rapport, som skal danne grundlag for de politiske forhandlinger om en nedbringelse af Danmarks CO2-udledning. Dagens rapport har fokus på industrien, mens landbrug- og transportsektoren følger senere.
08. Feb 2022
Landbrug & Fødevarer holder fra i dag 8. februar og 35 dage frem døgnåbent hos cirka 32.000 slagtekyllinger i en stald i Vestjylland.
04. Feb 2022
Den 3. februar udsendte Landbrug & Fødevarer en pressemeddelelse på vegne af æg-sektionen i L&F med overskriften: Forsyningen af danske æg er truet – højere priser er nødvendige.

Januar

31. Jan 2022
I dagene omkring 1. februar fejrer en stor det af verdens befolkning kinesisk nytår. Kina er i dag et af de vigtigste markeder for dansk fødevareeksport, og kinesisk nytår er årets store familiefest, der fejres med fest og gaver til børnene. Og selvfølgelig masser af god mad.
20. Jan 2022
Den aktuelle corona-situation sætter en kæp i hjulet for en kvægkongres først på året. Kongressen aflyses dog ikke, men udskydes til maj måned. Det fysiske møde vejer ifølge formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg tungt.
12. Jan 2022
Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion, kom i sin beretning på årsmødet blandt andet ind på, hvordan politikere og myndigheder kan lette arbejdet med de kollektive virkemidler. Der er brug for at få reglerne ned på jorden.
11. Jan 2022
Eksporten af økologiske fødevarer faldt med knap 250 mio. kr. i 2020 til i alt 2,8 mia. kr. viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Coronapandemien, logistikudfordringer og manglende fysiske eksportaktiviteter var medvirkende til at eksporten blev hård ramt. Landbrug & Fødevarer håber, at kommende eksportfremstød kan vende kurven.