Nyheder - 2022

December

24. jan 2023
Har du en kvæg-elev, som både er fagligt engageret, initiativrig og en god kollega? Så skynd dig at indstille ham eller hende til ’Årets elev i kvægproduktion’.
31. dec 2022
2022 var dramatisk. 2023 bliver næppe mindre krævende. Vi er klar til at levere.
14. dec 2022
Regeringsgrundlaget understreger, at Danmark er en stærk fødevarenation, og at store klimaambitioner går hånd i hånd med at fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark. L&F konstaterer, at et stort politisk flertal ønsker en CO2e-afgift, og at det som forventet er en del af regeringsgrundlaget. Organisationen sender en klar appel til en ny regering om at fjerne de bureaukratiske benspænd, der forhindrer væsentlige dele af den grønne omstilling, som erhvervet allerede er klar med.
09. dec 2022
Corona-pandemien har været en stor udfordring for den danske økologieksport, men på trods af dette sætter eksporten stor rekord i 2021. Eksporten steg 17 pct. i 2021 og rundede i alt 3,3 mia. kr.
06. dec 2022
En afgift på 1100 kroner per ton CO2 vil have meget store konsekvenser for arbejdspladser i hele landet, mens fødevarepriserne vil stige. L&F savner erkendelse af, at verden har brug for fødevarer, og at vi derfor skal udvikle grønne løsninger i stedet for bare at lukke produktionen og lade andre producere mad.
02. dec 2022
De tre vindere af Fremtidens Landmand er netop blevet kåret ved dette års Agromek. Fremtidens landmand er en traditionsrig pris, som hvert år uddeles for at hylde de landmænd, som yder en special indsats for fremtidens landbrugserhverv.
02. dec 2022
Hvor står vi nu, og hvad byder fremtiden på? Det var dagsordenen under gårsdagens State of the Union-konference i PlanteVærket.

November

29. nov 2022
For første gang nogensinde bliver prisen Årets Ret med Økologisk Ost uddelt. Vinderen er restaurant Formel B med en ret der består blandt andet af en kombination af to forskellige oste, som er stukket ud i små oblater.
29. nov 2022
De lokale råvarer i sæson er fundamentet for alle retter hos Restaurant Resumé, der vandt Årets Ret med Gris 2022. Fem kokke fra prominente restauranter over hele landet var med i opløbet om at vinde den prestigefyldte pris.
29. nov 2022
Det blev Emil Kirkegård og Oliver Bendi fra Svinkløv Badehotel der vandt ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2022 for deres ret med udgangspunkt i jomfruhummer. Ifølge dommerne fremviser kokkene et højt teknisk niveau af tilberedning, der skaber en af de bedste jomfruhummerretter ever.
28. nov 2022
Landbrug & Fødevarer har siden 2014 været i tæt samarbejde med en række andre organisationer om projektet ”Fremtidens Bæredygtige Landskaber”. Efter flere markante, fælles politiske udspil afsluttes det officielle samarbejde nu med konkrete anbefalinger, der skal bidrage til en jordreform, som kan skabe fremdrift i den grønne omstilling af Danmark.
28. nov 2022
Lad os nok engang slå fast: En CO2-afgift på landbrugets biologiske processer er en ekstremt dårlig idé. Det var det i går, og det er det også i morgen.

Desværre er virkeligheden også, at et massivt flertal af mandaterne i Folketinget ønsker en ekstra CO2-afgift på den danske fødevareproduktion. Flertallet lige nu tæller hele 154 mandater.
16. nov 2022
At inspirere andre unge til praktisk forandring og til at arbejde med klima og bæredygtig landbrugsproduktion er et vigtigt element for grøn omstilling i praksis.
10. nov 2022
En oplevelsesplads om landbrug for lokale børn, landbrugspraktik for unge med udfordringer og 63 kilometer blomster i vejkanten. Landmand Anders Ørts fra Holstebro modtager Landbrugets Samfundspris for sit store sociale engagement i lokalområdet og for at skabe en tæt kontakt mellem landbruget og det omgivende samfund.
10. nov 2022
”Hvis vi ikke har nogle gode medarbejdere og passer godt på dem, så har vi ikke nogen virksomhed”. Det er grundfilosofien hos griseproducent Michael Nielsen på Tilsbæk ved Slangerup. Filosofien er ført så godt ud i livet, at bedriften torsdag modtog Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2022.
10. nov 2022
Torsdag på Delegeretmøde blev Thor Gunnar Kofoed genvalgt som viceformand i Landbrug & Fødevarer. Det skete efter en afstemning blandt de delegerede i Landbrug & Fødevarer.
10. nov 2022
Gæstetalere, direktion og formandskab holdte taler og deltog i paneldebatter på Delegeretmøde 2022. Læs nogle af nedslagspunkterne her i artiklen.
09. nov 2022
På årets Delegeretmøde satte paneldebatten globale løsninger i det danske landbrug under lup. Blandt konklusionerne var, at danske landmænd skal og kan bidrage med løsninger af flere globale kriser.
09. nov 2022
Når københavnerne drikker Irmas økologiske jersey-mælk, så drikker de mælk fra Tastum Jersey syd for Skove - en gård som drives af Årets Unge Landmand.
09. nov 2022
Hvordan kan grønne danske løsninger gøre en større forskel for klima og bæredygtighed - ikke bare på Danmarks 4,3 mio. hektar, men globalt? Det fik 15 journalister fra et bredt udvalg af medier svar på, da de deltog i Landbrug & Fødevarers pressebriefing.
09. nov 2022
Læs formand Søren Søndergaards beretning fra årets Delegeretmøde. Afholdt d. 9. november 2022.
07. nov 2022
Landbrug & Fødevarer står bag det største eksportfremstød for danske fødevarevirksomheder nogensinde i Japan.

Oktober

30. okt 2022
Et forbud mod brug af pesticider på 200.000 hektar landbrugsjord vil koste mindst 20 milliarder kr. i erstatning til de berørte lodsejere.
28. okt 2022
En høj CO2e-afgift på landbrugets biologiske processer bliver reelt en særskat på danske fødevarer og rammer dermed danskernes indkøbskurve, ligesom det vil betyde tab af danske arbejdspladser.
27. okt 2022
Dette års øko-elev blev kåret ved afholdelsen af Økologisektorens årsmøde den 27. oktober på Landbrugsskolen Sjælland ved Høng. Førstepladsen for årets økologiske landmand gik til Laura Cecilie Torp Søgaard.
27. okt 2022
Klima, grøn omstilling, energikrise og fremtidens økologi. Det var nogle af hovedoverskrifterne i den beretning som Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen, Landbrug & Fødevarer og Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer, fremlagde til sektionens årsmøde.
27. okt 2022
35 procent af danskerne køber ofte eller altid økologi. Det viser en befolkningsundersøgelse som Norstat har gennemført for Landbrug & Fødevarer.
18. okt 2022
Når folkeskolernes efterårsferie starter, er der traditionelt set også Kulturnatten i København. Sammen med 12 lokale danske fødevareproducenter, blev rotunden fyldt op med lækkerier, så alle der slog vejen forbi kunne få en smagsprøve på de gode danske fødevarer.
11. okt 2022
De danske andelsselskaber DLG, Arla, Danish Crown og Danish Agro har kastet sig ud i et nyt projekt, hvor de sammen har oprettet selskabet Green Fertilizer Danmark. Formålet med det nye selskab er at undersøge muligheden for produktion af dansk handelsgødning, som er lavet på grøn ammoniak fra vindmøllestrøm.
11. okt 2022
’Vidensyntesen om anvendelse af biokul i dansk landbrug, som Københavns- og Aarhus universiteter har udarbejdet på opdrag af Landbrugsstyrelsen, er et vigtigt udgangspunkt for kommende tiltag om pyrolyse som klimavirkemiddel, men den kan ikke stå alene’. Sådan lyder det fra virksomhederne bag L&F’s nyligt etablerede pyrolysenetværk, Dall Energy, Frichs Pyrolyse, AquaGreen og Stiesdal SkyClean.
10. okt 2022
På smukke Nordøst Falster findes en lille by ved navn Horbelev. Her bor Jakob Isling Jørgensen og Tina Thusgård Jørgensen, som ejer Lammehave. Familien modtager Familielandbrugets initiativpris, fordi de har gjort et stort stykke arbejde for at drive et socioøkonomisk økologisk landbrug, hvor forskelligheder omfavnes både ved afgrøder, dyr og hos ansatte. Der er plads til alle på gården på trods af forskellige forudsætninger.
10. okt 2022
Vi skal ikke sætte vores lys under en skæppe. Vi har også noget at byde ind med. Vi kan inspirere og vores stemme er vigtig. For de små og de store landbrug supplerer hinanden og kan noget forskelligt. Sådan sagde Lone Andersen, formand for Familielandbrugssektionen, Landbrug & Fødevarer til sektionens årsmøde.
06. okt 2022
Den samme vandmængde som det årlige vandforbrug for alle indbyggere i Frederikshavn. Så meget vand er det lykkedes for en række danske fødevarevirksomheder at spare i partnerskabet DRIP.

September

28. sep 2022
Landbruget og fødevaresektoren i Danmark står klar med innovative og teknologiske guldæg, der kan gøre en mærkbar forskel for klimaet. Men bureaukrati, lange sagsbehandlingstider og forældede regler forsinker udviklingen flere steder.
26. sep 2022
Fødevareerhvervet har travlt med at levere på ambitiøse klimamålsætninger. Derfor har Landbrug & Fødevarer samlet danske pyrolysevirksomheder til en kortlægning af de udfordringer, som virksomhederne møder i forsøget på at udbrede den CO2-lagrende teknologi.
23. sep 2022
I et folketingsvalg bliver fronterne trukket op, og fokus vil i høj grad være på de uenigheder, der splitter i kampen om at indtage Statsministeriet. Fra vores medlemmers side vil vi dog gerne takke for alt det, der samler - og for det brede samarbejde om en lang række aftaler, som Folketingets partier har indgået i denne valgperiode.
23. sep 2022
Energikrisen er alvorlig for danske virksomheder. Særligt for fødevareerhvervet, som ser ind i en mulig ekstraregning på 20 milliarder kroner.
19. sep 2022
Der blev kørt i traktor, klappet kalve, hilst på grise, kyllinger og geder og lært en masse nyt om, hvor maden kommer fra, da 75.135 danskere deltog i årets store familiedag, Åbent Landbrug.
15. sep 2022
Landmænd og fødevarevirksomheder i Danmark får i 2022 en merudgift til energi på knapt 20 mia. kr. Det viser nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer.

12. sep 2022
Salget af økologiske fødevarer til restauranter, kantiner, cafeterier og køkkener steg 5 pct. i 2021, efter et fald i 2020 pga. Corona-nedlukninger.
09. sep 2022
Mange virksomheder befinder sig lige nu i en svær situation, da kravene for at kunne stille produktionen væk fra gas er strikse og rigide. Det er ikke acceptabelt. Myndighederne må vise fleksibilitet i en helt ekstraordinær situation.
07. sep 2022
Danskere i landdistrikterne er mere skeptiske over for fremtiden end i storbyerne. Det indikerer svarene på en række spørgsmål i en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Det er anden gang, de to organisationer foretager en fælles måling af holdningerne blandt danskere bosat i land og by
07. sep 2022
Kender du en landbrugselev med en særlig interesse for økologi? Årets Øko-elev kåres igen i år, og du har mulighed for at indstille din favorit blandt landbrugets mange unge talenter.
02. sep 2022
Virksomhederne i det danske fødevareerhverv tager ansvar for genanvendelse og fortsætter arbejdet med at udvikle mere bæredygtige emballager. Der skal skæres ned på forbruget af emballage, og den, der bruges, skal i så høj grad som muligt bestå af genanvendelige materialer. Mere skal kunne recirkuleres eller genanvendes. Det skal komme miljøet og klimaet til gavn.

August

30. aug 2022
Det vrimler med økologiske råvarer og dygtige producenter i Danmark. Alligevel er frugt og grønt den økologiske fødevarekategori, vi importerer mest af. Derfor inviterer Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening den 31. august til ny plantefestival med titlen ’Planterne kommer’ i Kornet Hus, Hjørring. Festivalen skal skabe gode matches og fælles forretning mellem økologiske producenter og køkkener.

30. aug 2022
Andreas Bach Mortensen bliver ny områdedirektør i Landbrug & Fødevarer for ’Public Affairs & Kommunikation.’ Han kommer fra stillingen som chef for Public Affairs samme sted. Det nye område er en del af en større intern rokade og omorganisering.
24. aug 2022
Er du klar til at opleve landbrugets dyr og maskiner, få sjove oplevelser og lære en masse nyt? Landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til en gratis familiedag på landet søndag den. 18. september. Her er der rig mulighed for at stille alle de gode spørgsmål om, hvor din mad kommer fra– og få svar.
09. aug 2022
”Årets Unge Landmand” uddeles igen i år, og du har mulighed for at indstille din favorit blandt landbrugets mange unge talenter.
05. aug 2022
Nu hvor skoleklokkerne igen ringer ind fra sommerferie, ser Madskoler tilbage på en begivenhedsrig sommer med over 70 Madskoler afholdt og mere end 1000 børn i køkkenet.
01. aug 2022
Merete Juhl kommer med stor international erfaring og udsyn og glæder sig til at varetage fødevareklyngens interesser.  

Juli

05. jul 2022
Unge har brug for at vide ikke alene hvad de kan uddanne sig til, men også hvem de kan blive og hvor de kan slå deres folder efterfølgende. Future Food har derfor lanceret et ”virksomhedsunivers”, som tydeliggør forbindelsen med uddannelse og efterfølgende karrieremuligheder.
04. jul 2022
Mejeriprisen hylder de ostehandlere, der leder kunderne til den bedste oplevelse, og i år har alle de nominerede til prisen excelleret i netop dette.
01. jul 2022
I en tid med stor usikkerhed for den internationale handel er EU nået til enighed med New Zealand om lettelse af handlen. Aftalen kommer på et vigtigt tidspunkt, selv om den ikke forventes at blive skelsættende for danske producenter.

Juni

30. jun 2022
Snart tilbagelægger de ca. 180 cykelryttere som deltager i verdens største cykelløb; Tour de France, de godt og vel 400 km i det danske land. Langs de tre etaper på dansk jord har både landmænd, landbrugsforeninger og virksomheder taget initiativ til land art – udsmykninger - og begivenheder med formålet at vise det danske landbrug frem.
28. jun 2022
Landbrug & Fødevarer har sendt over 17.000 elever på gårdbesøg i løbet af skoleåret 2021/2022. Efter to skoleår hvor skoletjenestens besøgsordning har været begrænset af corona, kan skoletjenesten se tilbage på et år, som har vist, at både elever og lærere gerne vil blive klogere på, hvor maden kommer fra.
28. jun 2022
Professionelt madhåndværk, bæredygtighed, et godt sortiment og kunden i fokus er opskriften på en moderne slagter. Det beviser de nominerede til Slagterprisen 2022.
27. jun 2022
Om få dage kører Tour De France-feltet på tværs af Danmark. Turen er fordelt over 3 etaper og muligheden for at hylde løbet i det danske land er oplagt både for tilskuere, men også for landmændene, hvis jord ligger langs ruten. Men med udsmykningen, den såkaldte land art og tiltag langs ruten, følger også nogle få regler som landmændene skal huske, når markerne tages i brug under Tour de France.
25. jun 2022
Landbrug & Fødevarer er tilfredse med planerne i ”Danmark kan mere II” om mere grøn gas. Et effektivt og sikkert gassystem er afgørende for at bevare konkurrenceevnen i dansk fødevareerhverv, siger klimadirektør i Landbrug & Fødevarer, Niels Peter Nørring.
25. jun 2022
Med en ny aftale om vedvarende energi er det hensigten at sikre en markant udbygning med vedvarende energikilder både frem mod 2030 og i årene efter. Overordnet er det positivt, siger klimadirektør i Landbrug & Fødevarer, Niels Peter Nørring, der dog efterspørger fokus på frivillighed og de lange sagsbehandlingstider.
24. jun 2022
Et bredt politisk flertal har fredag vedtaget en ny skattereform, som blandt andet inkluderer etableringen af en grøn fond. Landbrug & Fødevarer er positive over udsigten til flere investeringer i ny grøn teknologi, men reformen vil også udfordre fødevarevirksomhederne.
24. jun 2022
Når Tour de France lægger vejen forbi Danmark fra d. 1.-3. juli, bliver der rig mulighed for at komme ud i landet og se cykelrytterne suse forbi. Læg også vejen forbi en af de mange gårdbutikker efter cykelløbet og få de gode, lokale danske råvarer med hjem.
24. jun 2022
Overlevelsen for pattegrise skal forbedres, og derfor har afdelingen for Avl & Genetik i Landbrug & Fødevarer arbejdet målrettet på at styrke pattegriseoverlevelsen.
23. jun 2022
Den 28. november 2022 afholdes de prestigefyldte kokkekonkurrencer, ’Årets Ret med Gris’ og ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’, der hylder det gastronomiske arbejde med gode råvarer. De tidligere års konkurrencer har været så stor en succes, at der i år er kommet endnu en konkurrence til. Som noget helt nyt i år kåres der nemlig også ’Årets Ret med Økologisk Ost’, hvor ostens smagsegenskaber skal hyldes i sublime gastro-mesterværker. Der er nu åbent for indstillinger til årets kokkekonkurrencer.
23. jun 2022
I alt syv priser skulle overrækkes, da den nordiske madpris EMBLA løb af stablen i Oslo. Danmark snuppede tre af dem.
20. jun 2022
Kost og Ernæringsforbundet, Diabetesforeningen, Børns Vilkår og Landbrug & Fødevarer vil indføre obligatoriske madordninger i den danske folkeskole.
17. jun 2022
2021 bød på status-quo for det økologiske forbrug oven på mange års vækst. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne sidste år købte økologi for 16,0 mia. kr.
13. jun 2022

10. jun 2022
Torsdag aften var Landbrug & Fødevarer vært for en række større danske virksomheder og Verdensbanken for at drøfte aktuelle udfordringer og løsninger ift. klima og fødevarer.
09. jun 2022
Landbrug & Fødevarers øverste myndighed, Fællesbestyrelsen, har truffet principbeslutning om den nye politiske struktur. Fremover etableres en hovedbestyrelse, et forretningsudvalg og et formandskab, som skal udgøre den politiske base i Landbrug & Fødevarer.
09. jun 2022
Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening foreslår fødevareminister, Rasmus Prehn, at der oprettes en ny landbrugsfond, som fremover skal investere i innovation inden for planteproduktion.
03. jun 2022
På Økologisektionens sommermøde torsdag den 2. juli var der fokus på udvikling af økologien og de store ændringer dansk landbrug står overfor med klimaneutralitet og EU’s nye landbrugsstøtteordninger.
01. jun 2022
Landmand Peter Nielsen, Hjørring, modtager som den første nogensinde Klima- og Bæredygtighedsprisen, som er indstiftet af Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit. Prisen er sponsoreret af Nykredit og består foruden æren af 50.000 kroner.
01. jun 2022
Dansk landbrug er generelt set et bedre sted i dag end for 10 år siden, men der er stadig plads til forbedringer, og der kommer forandring – ikke mindst i kraft af det globale samfunds fokus på klima og bæredygtighed. Alt det kom formanden for Landbrug & Fødevarers sektor for Økonomi & Virksomhedsledelse, Anders Harck, ind på i sin beretning ved sektorens årsmøde 1. juni i Kolding.


Maj

31. maj 2022
Europa-parlamentarikere fra flere lande besøgte danske bedrifter og fødevarevirksomheder for at se, hvordan der arbejdes med bæredygtighed. Når parlamentarikerne fremover laver landbrugspolitik i Bruxelles, ved de nu, hvad Danmark kan og vil.
31. maj 2022
’Årets unge grønne talent’ går til unge talenter under 30 år, der viser særlige evner inden for frugt og grønt kategorien. Til de mere erfarne, der fungerer som mentorer for de næste generationer, giver vi prisen ’Årets grønne ildsjæl’. Frugt- og grøntprisen sætter dagligvarehandlens dygtigste i fokus – og årets nominerede er fundet nu.

23. maj 2022
Mange danskere brugte søndagen på grisebesøg, da danske øko-landmænd inviterede på Sofari.
23. maj 2022
Når Fødevaredagen løber af stablen den 27. september 2022, bliver det offentliggjort, hvem der løber afsted med Køkkenprisen og Kantineprisen. Nu er de nominerede er nu fundet.
19. maj 2022
Landbrug & Fødevarer deltager i det årlige Naturmøde i Hirtshals for blandt andet at diskutere fremtidens løsninger for det gode samspil mellem landbrugslandet og naturen omkring.
18. maj 2022
Søndag den 22. maj 2022 fra kl. 10-14 er der mulighed for at komme en tur på landet og opleve det økologiske griseliv.
11. maj 2022
Forbrugernes tillid er faldet markant siden krigen i Ukraine brød ud. Nu viser en ny undersøgelse, at danskerne især er bekymrede over stigende priser på fødevarer, energi og brændstof.
09. maj 2022
Vores medlem Danish Agro, har sammen med energikoncernen AURA etableret et selskab, som skal investere i grønne projekter indenfor vedvarende energi. Det skriver Danish Agro i en fælles pressemeddelelse med AURA. Energien skal komme fra vedvarende energikilder som sol og vind.
03. maj 2022
En samlet dansk grisebranche, Den Danske Dyrlægeforening og Fødevarestyrelsen står bag en plan, som skal reducere forekomsten af grisesygdommen PRRS i Danmark og på sigt helt udrydde virus-sygdommen i landet.
02. maj 2022
18-årige Janni Petersen drømmer om at blive selvstændig kvægproducent og tage del i fremtidens udvikling af kvalitetsfødevarer. På Kvægkongressen i Herning blev hun kåret som Årets elev i kvægproduktion 2022.
02. maj 2022
På Kvægkongres 2022 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at fortsætte innovationen, hjælpe hinanden og holde fast i positiviteten trods voldsomt stigende priser på råvarer.

April

28. apr 2022
Future Food er i år med til at fejre landets dygtigste håndværkere til DM i SKILLS 2022 og bidrage til at dele budskabet om, at Danmark har brug for dygtige faglærte.
28. apr 2022
Hvor kommer mælken fra? Hvad spiser grisene? Og hvad dyrker landmanden på marken? Det gør Landbrug & Fødevarer lærere, bibliotekarer, skoleledere, osv. klogere på til dette års Lærfest i Aarhus.
28. apr 2022
40 procent af danskerne yder en større indsats for at mindske madspild i hverdagen, viser en ny Gallup-måling foretaget af Kantar Public for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad. Stigende fødevarepriser og mere fokus på bæredygtighed får madspild op på danskernes dagsorden, lyder forklaringen.
13. apr 2022
Danske fødevarer var i fokus i Paris tirsdag d. 12. april, da Landbrug & Fødevarer i samarbejde med VisitDenmark inviterede den franske fødevarepresse og distributører til en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige.
08. apr 2022
Den 1. juni uddeles Klima- og Bæredygtighedsprisen indstiftet af Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit. Hvis du kender en landmand, der fortjener prisen, har du nu mulighed for at indstille vedkommende. Ud over æren følger der en pengepræmie på 50.000 kr. med.
04. apr 2022
Landbrug & Fødevarer hylder igen fødevarebranchens fremmeste fagfolk, og i år vil juryen lægge ekstra vægt på bæredygtighed, når vinderne skal findes til efteråret.

Marts

31. mar 2022
Merete Juhl tiltræder 1. august 2022 som administrerende direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.
25. mar 2022
Den danske kok Brian Mark Hansen strøg helt til tops, da det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d’Or 2022 blev afgjort i Budapest. Med sejren er Brian Mark Hansen og det danske hold klar til VM i Lyon i 2023.
23. mar 2022
Målet er at styrke væksten i den plantebaserede sektor, så danske virksomheder og producenter i fremtiden kan stå endnu stærkere i markedet for plantebaserede fødevarer.
16. mar 2022
Af Søren Søndergaard, formand, Landbrug & Fødevarer
10. mar 2022
Sverige og Finland tolker nye EU-regler om antibiotika anderledes end Danmark. Dermed kan de overordnede hensyn; reduktion af forbrug og bekæmpelse af resistens varetages. Landbrug & Fødevarer vil samme vej.

Februar

24. feb 2022
Christian Høegh-Andersen er netop blevet valgt til vicepræsident i den største europæiske andelsorganisation, COGECA. Han skal følge op på det store arbejde, som Jørgen H. Mikkelsen igennem flere år har lagt for at styrke netværket og interesser for landmænd og andelsselskaber over hele Europa.
22. feb 2022
Men de mangler viden om, hvor de må færdes i naturen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for Dansk Skovforening og Landbrug & Fødevarer.
15. feb 2022
Højesteret gav ikke landmænd og Landbrug & Fødevarer medhold i sagen om gæsteprincippet i forbindelse med kablerne fra Kriegers Flak. L&F beklager afgørelsen, men er tilfreds med at Højesteret slår fast, at vilkåret om at fravige gæsteprincippet ved ekspropriation ikke går videre end nødvendigt i forhold til forsyningshensyn og samfundsøkonomiske hensyn.
15. feb 2022
Økologiske gulerødder, mælk og æg fylder mere i indkøbskurven hos danskerne end noget andet folk i verden. Det viser den netop offentliggjorte rapport ”The World of Organic Agriculture”.
11. feb 2022
Et ekstremt vigtigt arbejde med næste generation af vandplaner er lige skudt i gang. Fredag holdt Landbrug & Fødevarer i samarbejde med MF Hans Christian Schmidt konferencen ”Vandplaner på Værksted” på Christiansborg.

11. feb 2022
Holland og den nordtyske delstat Slesvig-Holsten definerer rent vandmiljø markant anderledes end Danmark. Det betyder, at det for dem er betydeligt lettere at nå den gode miljøtilstand, som EU-reglerne kræver.
10. feb 2022
Der er overordnet set grund til at være tilfreds med den nye pesticidstrategi frem mod 2027, som regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne fremlagde torsdag.
08. feb 2022
En ekspertgruppe har i dag fremlagt en rapport, som skal danne grundlag for de politiske forhandlinger om en nedbringelse af Danmarks CO2-udledning. Dagens rapport har fokus på industrien, mens landbrug- og transportsektoren følger senere.
08. feb 2022
Landbrug & Fødevarer holder fra i dag 8. februar og 35 dage frem døgnåbent hos cirka 32.000 slagtekyllinger i en stald i Vestjylland.
04. feb 2022
Den 3. februar udsendte Landbrug & Fødevarer en pressemeddelelse på vegne af æg-sektionen i L&F med overskriften: Forsyningen af danske æg er truet – højere priser er nødvendige.

Januar

31. jan 2022
I dagene omkring 1. februar fejrer en stor det af verdens befolkning kinesisk nytår. Kina er i dag et af de vigtigste markeder for dansk fødevareeksport, og kinesisk nytår er årets store familiefest, der fejres med fest og gaver til børnene. Og selvfølgelig masser af god mad.
20. jan 2022
Den aktuelle corona-situation sætter en kæp i hjulet for en kvægkongres først på året. Kongressen aflyses dog ikke, men udskydes til maj måned. Det fysiske møde vejer ifølge formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg tungt.
12. jan 2022
Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion, kom i sin beretning på årsmødet blandt andet ind på, hvordan politikere og myndigheder kan lette arbejdet med de kollektive virkemidler. Der er brug for at få reglerne ned på jorden.
11. jan 2022
Eksporten af økologiske fødevarer faldt med knap 250 mio. kr. i 2020 til i alt 2,8 mia. kr. viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Coronapandemien, logistikudfordringer og manglende fysiske eksportaktiviteter var medvirkende til at eksporten blev hård ramt. Landbrug & Fødevarer håber, at kommende eksportfremstød kan vende kurven.