Billede: Landbrug & Fødevarer

Merete Juhl ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

Merete Juhl tiltræder 1. august 2022 som administrerende direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer får ny administrerende direktør. Det er Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan og Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut. Hun tiltræder stillingen 1. august 2022. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, glæder sig over at kunne byde Merete Juhl velkommen:

"Merete Juhl har i en årrække været en anerkendt ambassadør for Danmark, og jeg er ikke i tvivl om, at hun i sin kommende rolle som administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer bliver en stærk ambassadør for det danske fødevareerhverv, for vores landmandsmedlemmer og virksomhedsmedlemmer – og en visionær leder for Landbrug & Fødevarers medarbejdere i Danmark og udlandet," siger Søren Søndergaard.

"Merete Juhl har internationalt udsyn og erfaring. Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge. Samtidig er hun en erfaren og resultatorienteret leder, der sætter teamwork og samarbejde højt. Og så er hun født og opvokset med fødderne i mulden og forstår tankesættet fra jord til bord."

"Ansættelsen af Merete Juhl er en stor gevinst for hele den danske fødevareklynge, og Merete er den helt rette til sammen med den valgte ledelse at stå i spidsen for en af Danmarks største erhvervsorganisationer," siger Søren Søndergaard.

Landbrug & Fødevarers kommende administrerende direktør, Merete Juhl, siger:

"Danmark er kendt for at have verdens måske bedste landbrugs- og fødevareproduktion, der hviler på et stærkt fællesskab, på høj kvalitet og know-how, der er efterspurgt i hele verden. Dét er jeg stolt over at skulle stå i spidsen for. For mig er det en drømmestilling. Jeg har mine rødder i landbruget, og politik, handel og økonomiske forhold har altid været et omdrejningspunkt for mig. Jeg glæder mig til at gøre en forskel sammen med medarbejdere, landmænd og virksomheder og løfte et samfundsmæssigt ansvar – blandt andet gennem arbejdet med Landbrug & Fødevarers stærke klimavision." 

"Samfundet står foran store, globale udfordringer med klima og grøn omstilling, og her og nu sætter krigen i Ukraine yderligere fokus på fødevareproduktion og forsyningssikkerhed både for mad og energi. På alle områder kan og skal det danske landbrugs- og fødevareerhverv bidrage. Jeg ser frem til at lede en kompetent erhvervsorganisation med en central, men også meget bred dagsorden, som er fyldt med muligheder," siger Merete Juhl.

Baggrund

  • 2018- : Ambassadør i Libanon, Jordan og chargé d’affaires i Syrien, Danmarks ambassade i Beirut.
  • 2015-2018: Ambassadør i De forenede arabiske emirater og Qatar, samt Danmarks faste repræsentant i International Renewable Energy Agency, Danmarks ambassade i Abu Dhabi
  • 2013- 2015: Ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien, Danmarks ambassade i Kyiv
  • 2010- 2012: Udenrigsministeriet, chef for Invest in Denmark, innovation partnerskaber og eksportfremstød.
  • 2007-2010: Handelschef, Den danske ambassade Berlin.1999-2007: En række internationale stillinger i Danmark og udlandet.

Uddannelse

1999: Kandidat i statskundskab, Aarhus Universitet med studieophold i Belgien (Landbrugsraadet i Bruxelles) og på Harvard Universitet
1998: Master i europæisk politik, Europakollegiet i Brügge

Privat

Født 1972, gift og har en datter på 9 år. Vender i forbindelse med ansættelsen i Landbrug & Fødevarer hjem til Danmark, hvor hun i 2021 købte Store Flinterup på Vestsjælland, et planteavlsbrug med cirka 200 hektar, der er bortforpagtet. Opvokset på slægtsgården Vældegård ved Spørring i Østjylland. Taler foruden dansk også engelsk, fransk, tysk, arabisk, russisk og italiensk.

Pressekontakt: Landbrug & Fødevarers pressevagt tlf. 33 39 45 20

Seneste nyt fra lf.dk