Nyheder - 2023

Januar

24. jan 2023
Har du en kvæg-elev, som både er fagligt engageret, initiativrig og en god kollega? Så skynd dig at indstille ham eller hende til ’Årets elev i kvægproduktion’.
24. jan 2023
Projektet Elektrificering af fødevareindustrien har kørt i tre år, og i alt har 20 virksomheder fået hjælp til at øge det elektriske energiforbrug – til gavn for klimaet og forsyningssikkerheden.
24. jan 2023
Den danske kok Brian Mark Hansen og hans assistent Elisabeth Madsen har vundet konkurrencen Bocuse d'Or, også kaldet VM for kokke. Det er blot tredje gang, at Danmark vinder den prestigefyldte pris.
20. jan 2023
Med fokus på danske råvarer, et tårnhøjt fagligt niveau og stor kreativitet er dansk gastronomi i den grad blevet sat på verdenskortet. Og på mandag er ingen undtagelse.
10. jan 2023
Planlægningen af Madens Folkemøde den 2. - 3. juni 2023 er i fuld gang. Ambitionen er at samle Maddanmark, og sætte vores mad under lup. Der er nu åbent for tilmeldinger til programmet. Læs her, hvordan du kan være med i Danmarks vigtigste folkemøde.
09. jan 2023
Brancheudvalget for Frø (BFF) blev stiftet i 1973 på opfordring af landbrugsministeren, kun en uge efter at Danmark tiltrådte EF. Danmark havde allerede dengang en stærk frøproduktion af græs- og kløverfrø. Medlemsskabet af EF styrkede den danske frøbranches afsætningsmuligheder betragteligt – og resten er historie:
I dag er Danmark verdens største eksportør af græsfrø til tempererede egne.
09. jan 2023
Den danske fødevareklynge nåede nye højder i 2022 med en rekordhøj eksport. Det er en gevinst, der understøtter både dansk økonomi og velfærd.
06. jan 2023
Aftalen mellem HØST PtX Esbjerg og Energinet er et vigtigt skridt i forløsningen af Power to X-teknologiens grønne potentiale, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.