H.K.H. Kronprinsesse Mary indviede Skudestien

Historiske fortidsminder, smuk natur og en gammel købmandsgård. Skudesporet i Tornby nær Hirtshals, der d. 18. august blev indviet af H.K.H. Kronprinsesse Mary, byder på masser af oplevelser. Sporet er blevet til i samarbejde med projektet SPOR.

Der var blæseorkester, friskbagt chokoladekage og rød løber, da H.K.H. Kronprinsesse Mary indviede Skudestien i Tornby.

Byens borgere, og besøgende fra nabobyerne, var allerede på plads, da Kronprinsessen kom gående op mod scenen sammen med statsskovridder Jesper Blom Hansen.

På scenen blev hun mødt af blandt andre Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune og Torben Christensen, Tornby Beboerforening, der bød velkommen og sagde:

-Velkommen deres kongelige højhed. Græsset er slået og vinduerne er pudset. Vi har glædet os til denne dag, hvor vi kan indvie det fjerde spor i Tornby.

Skudestien er det fjerde SPOR i Tornby, og på denne nye rute kommer de vandrende forbi historiske fortidsminder, smuk natur og en gammel købmandsgård. Her kan man nyde en kop kaffe med den skønneste kringle, lave en lille handel i købmandshandlen eller se den spændende udstilling om skudehandlen i Tornby i det tilknyttede museum. Skudesporet har mange oplevelser undervejs på de i alt 14200 m.

Skudesporet er den fjerde og foreløbigt sidste af fire nye SPOR i området. De fire vandreruter går igennem Tornbys afvekslende og fantastiske natur og kombinerer oplevelsen med mindelser om egnens kulturhistorie. Ruterne er anlagt som trampestier og går både gennem statens store arealer i klitplantagen og over private lodsejeres arealer, som frivilligt har lagt jord til denne vandrerute.

Og netop lodsejerne fik et par positive ord med, da Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune, holdte åbningstale for Skudesporet.

-Tak de lodsejere der lagde jord til stien. Udover deres hjælp var stien aldrig blevet til virkelighed, sagde han og fortsatte:

-Det er en stor fornøjelse at åbne endnu en sti i Tornby og give endnu flere adgang til egnens fantastiske natur og spændende historie. Jeg vil ønske jer et stort tillykke med den nye sti.

Så klippede H.K.H. Kronprinsesse Mary den røde snor over, indviede Skudesporet og gik en tur på det nye spor sammen med en stor flok stolte Tornby-borgere. I rask tempo førte H.K.H. kronprinsessen an forbi stendysser og græssende heste, igennem skov og klitplantager ud til rutens sidste stop ved kysten, hvor der var æbler og vand til de vandrende.

Skudesporet er blevet til i samarbejde med projektet SPOR, som er støttet af Nordea-fonden, Landbrugslotteriet og Landbrug & Fødevarer.

Se ruten her: Tornby (spor.dk)

Charlotte Bie Sonnichsen

Mille Marie Christensen

Seneste nyt fra lf.dk