Nyhed, 13.september 2024

Kender du årets Øko-elev 2024?

For 6. gang kårer Økologisektionen i L&F Årets Øko-elev – prisen uddeles til en elev, som udviser stor faglighed og engagement i den økologiske produktionsform.

Sidste frist for indstilling er d. 27. september kl. 13.00.

Kender du en ung, talentfuld landbrugsstuderende, som fortjener anerkendelse for sin indsats og nysgerrighed inden for økologien? Nu kan du indstille vedkommende til årets Øko-elev 2024. 

Den Grønne Treparts aftale om ”Et Grønt Danmark” fremhæver økologi som et virkemiddel i den grønne omstilling. Dette, koblet med de politiske målsætninger om en fordobling af det økologiske areal frem mod 2030, understreger vigtigheden af, at unge kræfter motiveres til at indtræde på den økologiske scene og bidrager til den udvikling, som er nødvendig for fremtidens bæredygtige og økologiske landbrugsproduktion.

”Hvis jeg var ung i dag, så ville jeg slet ikke være tvivl om, at jeg skulle arbejde med økologi. Økologi leverer på alle fremtidige dagsordner. Det giver optimisme, at der er unge mennesker, som virkelig brænder for det erhverv, som vi økologer arbejder med til daglig. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi igen i år sætter spot på talentmassen ude på skolerne og kårer Årets Øko-elev”, siger formand for Sektor Økologi i Landbrug & Fødevarer Hans Erik Jørgensen. 

Det er 6. år i træk, at Økologisektionen kårer årets Øko-elev. Det finder sted på Økologisektionens årsmøde den 24. oktober 2025, som afholdes hos Axel Månsson A/S i Brande.

”Det er meget opløftende at se de mange gode kandidater, vi får ind hvert år. Det glæder mig, at der findes så mange dygtige unge ude på skolerne og i landbruget, som er parate til at løfte og engagere sig i økologien. Det er jeg helt overbevist om, bliver nødvendigt i fremtiden.” siger Hans Erik Jørgensen.

 

Hvem kan blive Årets Øko-elev?

For at komme i betragtning til prisen, skal man være landbrugselev på landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelse, og udvise en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske produktionsform og håndværk. Uanset om man er på skole eller i praktik her i efteråret 2024.  Derudover lægges der vægt på, at man er initiativrig, tør udfordre vanetænkning i klasselokalet eller ude på praktikpladsen, samt at man bidrager til et godt socialt arbejdsmiljø.

Vinderen findes i samarbejde med landet landbrugsskoler og praktikværter. Dommerpanelet består af repræsentanter for Økologisektionens bestyrelse, Landbrug & Fødevarer Økologi, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Økologisk Landsforening, LandboUngdom samt Nykredit.

Med titlen som ’Årets Øko-elev’ følger - ud over æren - en 1. præmie på 5.000 kr. 2. pladsen modtager 2.500 kr., og endelig kåres ’Årets bobler’. Til alle tre priser følger et abonnement på magasinet ’Økologi – Inspiration til jordbruget’.

For yderligere oplysninger om konkurrencen, kontakt