Nyhed, 17.september 2024

Årets store branchedag, Fødevaredagen 2024

I dag løber Fødevaredagen af stablen, der samler aktører fra dagligvarehandlen, foodservicesektoren og producenter til dybdegående indsigter og diskussioner.

Temaet for Fødevaredagen i år er ansvarlighed i værdikæden, hvilket understreger vigtigheden af samarbejdet om bæredygtige og etiske praksisser i hele branchen.

For tiende gang samles branchen til Fødevaredagen, hvor deltagerne kan se frem til oplæg fra en række fremtrædende eksperter. Blandt talerne er innovationsekspert Simon Caspersen, Tilman Eichstädt, Innovationsdirektør hos Hello Fresh, Christian Mouroux, Kommunikationsdirektør hos Ikea, Camilla Erika Lerberg, CEO for Fairtrade, Nina Preus, forbrugerekspert fra Landbrug & Fødevarer, Morten Hassing fra ISS’s kantiner, Flemming Münster, Salgsdirektør hos Leroy Seafood, Bjarke Jeppesen, Årets Kok, Sine Andersen, vinder af årets Kantinepris, samt Sebastian Holberg, kok og Bocuse d’Or-kandidat.

“Selvom det er en turbulent tid for mange i fødevarebranchen, er det en stor glæde at kunne samles og drøfte nye indsigter og fremtidsudsigter. Hvordan vil fremtidens fødevareforbrug se ud, og hvad siger forbrugerne? Kan de dygtigste kokke inspirere resten af branchen til nye madoplevelser? I dag fejrer vi også madhåndværket med kåringen af Danmarks bedste slagterafdeling, både blandt private slagtere og i supermarkeder,” udtaler Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer. Hun ser frem til en dag, hvor fødevareproducenter, foodservicesektoren og detailhandlen mødes.

Også Merete Juhl, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer, deltager aktivt i Fødevaredagen.

“Det er langt fra hver dag, at vi mødes i foodservice- og detailsektoren, men når vi gør, er det vigtigt at sætte fokus på de store emner, der berører vores erhverv. Som en del af samfundskontrakten har vi en vigtig opgave i at producere fødevarer. Vi skal stå ved vores ‘licens til at producere’ og fortsætte med at fremhæve vores rolle i samfundet,” siger hun og ser frem til engagerede debatter om fremtiden for fødevareerhvervet.

Fødevaredagen 2024 er ikke blot et møde for fagfolk; det er en platform for handling og innovation, der kan drive fødevarebranchen fremad.

Morten Resen, konferencier, og Merete Juhl, adm. direktør i L&F, byder velkommen til Fødevaredagen.

Morten Resen, konferencier, og Merete Juhl, adm. direktør i L&F, byder velkommen til Fødevaredagen.