
Greb til Gaffel flytter undervisningen ud i nye rammer
Der er fokus på økologi og bæredygtighed, når ca. 60 kokke- og landbrugselever rykker den økologiske undervisning ud på Fuglsang Herregård for en dag.
Greb til Gaffel er en ny økologisk seminardag, hvor den økologiske undervisning rykkes ud i nye rammer, og den 1 juni bliver 60 landbrugs- og kokkeelever elever budt velkommen på Fuglsang Herregård, hvor eleverne kan få indsigt i, hvordan deres kommende, og måske tætteste, samarbejdspartnere arbejder til dagligt.
Samarbejde er nøglen
På dagen vil økologi og bæredygtighed være nøgleordene, og der vil være flere faglige oplæg fra aktører i erhvervene, som gør en ihærdig indsats på økologiområdet. Der vil bl.a. være oplæg fra gastronomisk direktør fra Falsters Kyst, Mette Dahlgaard, Direktør fra Tvedemose, Jens Christian Hansen og direktør i Naturmælk, Leif Friis Jørgensen.
Formålet med dagen er samarbejde og forståelse for, at samspillet mellem landbrugs- og kokkeerhvervet er en vigtig faktor, som kan bane vejen for en fælles løsning af fremtidens fødevarerelaterede udfordringer.
- Projektet Fra Greb til Gaffel har kørt siden 2018, hvor Landbrug & Fødevarer for første gang begyndte at blande fremtidens aftagere med fremtidens producenter. Her 5 år senere er projektet en buldrende succes, som kaster mange gode samarbejde og holdningsudvekslinger af sig. Flere hundrede elever og deres skoler har deltaget, og det har virkeligt rykket noget. Projektets fornemmeste opgave er at aktivere eleverne i samtalen om økologi, bæredygtighed og tværfaglige fællesskaber og flere skoler har det nu som en fast del af deres hverdag at facilitere dialog fra jord til bord. Greb til Gaffel – seminardagen, er et forsøg på at udvikle og udbygge den indsats, således at endnu flere fra landbruget kommer i kontakt med gode fagfolk fra foodservice – det har alle nemlig gavn af, når fremtidens råvarer skal finde vej til fremtidens menuer.