Nyhed, 25.juni 2024

Snoren er klippet til KMC’s nye innovationscenter

I sidste uge blev KMC’s nye innovationscenter indviet. Dermed får kartoffelmelscentralen i Brande 5.000 nye kvm. til at udvikle og optimere fremtidens fødevarer

KMC i Brande slog i sidste uge dørene op til deres nye innovationscenter. Der er investeret mere end 100 millioner kroner i byggeriet, der vil fordoble den nuværende innovationskapacitet.

”Den plantebaserede dagsorden vinder hurtigt frem, og vi er meget sikre på fremtiden. Vi har en forretningsmodel, der er baseret på kartoflen, og som kan levere morgendagens løsninger til vores kunder og klimaet,” siger Jesper Burgaard, der er administrerende direktør for KMC.

I de nye faciliteter er der både kontorer og laboratoriefaciliteter, og investeringen er en del af målet om at ”rykke KMC i Premier League for stivelsesproducenter.”

Markedet for kartoffelstivelse er i vækst, og det samme er efterspørgslen på specialiseret viden om kartoflen og dens egenskaber. Det mærker man også hos KMC, der i 2022 havde et overskud på mere end 2 milliarder kroner.

”Jeg er spændt på, hvad der kommer ud af innovationscenteret. Det er ellers ikke, fordi der har manglet gode idéer og innovationskraft. Tværtimod. De (red. KMC) har udviklet kartoffelstivelse og -proteiner til værdifulde ingredienser i fødevareproduktionen i hele verden,” siger Merete Juhl.

 

Du kan læse mere om åbningen her.