Nyhed, 17.september 2024

Kød Akademiet samler hele branchen

Kød Akademiet samlede i sidste uge hele branchen på tværs af den danske detailhandel i skønne omgivelser i Fredericia.

Det blev en dag med høj energi og faglighed.  

Dagens program nåede omkring gode indlæg, stærke oplægsholdere og talks om alt fra sortimenter, take away til kundeadfærd og forbrugertrends.
 
Der blev fx talt om at: 
 
•    8 ud af 10 middagstallerkner er med kød
•    Dansk, økologi, dyrevelfærd kan motivere
•    Man kan justere mængden af kød frem for at fravælge
•    Der bliver fokuseret på bedre kvalitet
•    …der spises endnu flere måltider i kantiner, restauranter (den private foodservice)…hvordan holder vi på kunderne?


𝐅𝐫𝐞𝐦𝐭𝐢𝐝 𝐨𝐠 𝐦𝐮𝐥𝐢𝐠𝐡𝐞𝐝𝐞𝐫

Vi giver forbrugerne flere muligheder, når vi 'nørder' i råvaren, bl.a. at 𝐨𝐤𝐬𝐞𝐤ø𝐝 𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐫 𝐨𝐤𝐬𝐞𝐤ø𝐝, men vi italesætter spisekvaliteten af de forskellige typer af kvæg; kalv, kvie, ko.

Samtidig med at vi anvender muligheder for at synliggøre sundheds- og ernæringsanprisninger, fx at 𝐊ø𝐝+ 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭𝐞𝐫 = 𝐤ø𝐝𝐟𝐚𝐤𝐭𝐨𝐫 (zink, jern, 'plantbased, animal optimized')

Siden sept. 2021 er det blevet muligt at anvende klimaanprisning på gris og kylling; '𝘎𝘳𝘪𝘴𝘦𝘬ø𝘥 𝘰𝘨 𝘧𝘫𝘦𝘳𝘬𝘳æ 𝘦𝘳 𝘣𝘭𝘢𝘯𝘥𝘵 𝘥𝘦 𝘬ø𝘥𝘵𝘺𝘱𝘦𝘳, 𝘥𝘦𝘳 𝘩𝘢𝘳 𝘥𝘦𝘵 𝘭𝘢𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘬𝘭𝘪𝘮𝘢𝘢𝘧𝘵𝘳𝘺𝘬. Anprisninger kan bruges i kødkategorien i køledisken, i tilbudsavisen og på Facebook, hjemmesider mm. 

L&F har desuden udviklet en lang række 𝐞𝐫𝐧æ𝐫𝐢𝐧𝐠𝐬- 𝐨𝐠 𝐬𝐮𝐧𝐝𝐡𝐞𝐝𝐬𝐚𝐧𝐩𝐫𝐢𝐬𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐩å 𝐠𝐫𝐢𝐬𝐞𝐤ø𝐝, 𝐨𝐤𝐬𝐞- 𝐨𝐠 𝐤𝐚𝐥𝐯𝐞𝐤ø𝐝, som kan bruges direkte på pakken. Læs mere her: 

Goderaavarer.dk

&

Ernæringsfokus.dk