
Fødevaredagen Executive 2024: Ansvarlighed i værdikæden
For 10. gang samlede Landbrug & Fødevarer førende aktører inden for fødevarebranchen
Det var under temaet ”ansvarlighed i værdikæden”, at Landbrug & Fødevarer i år samlede førende aktører inden for fødevarebranchen. Dagen blev afholdt på det smukke og historiske Hindsgavl Slot og havde til formål at udforske de nyeste tendenser, udfordringer og muligheder inden for branchen.
- Selvom det er en turbulent tid for mange i fødevarebranchen, er det en stor glæde at kunne samles og drøfte nye indsigter og fremtidsudsigter. Hvordan vil fremtidens fødevareforbrug se ud, og hvad siger forbrugerne? Udtaler Mette Gammicchia, afdelingschef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
Dagen program bød først på oplæg fra en række fremtrædende eksperter. Deltagerne fik blandt andre oplæg fra innovationsekspert Simon Caspersen, Tilman Eichstädt, Innovationsdirektør hos Hello Fresh og Christian Mouroux, Kommunikationsdirektør hos Ikea. Om dagens programsammensætning udtaler Christian Vejlund, Seniorkonsulent ved Landbrug & Fødevarer og projektleder ved Fødevaredagen 2024 følgende:
-Fødevaredagen 2024 samlede mere end 200 beslutningstagere fra branchen og understreger endnu engang, at det fysiske format kan noget helt særligt i forhold til netværk, vidensdeling og sammenhold. Det særlige ved Fødevaredagen er, at dagen kombinerer ny viden, inspiration og indsigter med fest og fornøjelse - noget, branchen i høj grad bakker op om.

Formålet med arrangementet var dog ikke blot at sætte rammerne for et møde blandt fagfolk, dagen skulle samtidig igangsætte handling og inovation som kan drive fødevarebranchen fremad mod? Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Merete Juhl deltog også i arrangementet, og netop det med at igangsætte handling var også et fokus hos hende:
-Det er langt fra hver dag, at vi mødes så mange fra foodservicesektoren, men når vi gør, er det vigtigt at sætte fokus på de store emner, der berører vores erhverv. Som en del af samfundskontrakten har vi en vigtig opgave i at producere fødevarer. Vi skal stå ved vores ‘licens til at producere’ og fortsætte med at fremhæve vores rolle i samfundet.
Udover oplæg var der forskellige sessioner hvor deltagerne over to omgange kunne dykke ned i blandt andet fremtidens foodservice, tendenser for danskernes fiskeforbrug, grønt-kategoriens stærkeste kort og meget mere. Arrangementet havde derudover et festligt højdepunkt da årets Slagterpriser blev udelt. I stærk konkurrence vandt Slagtermester Lennart Ilkær Therkelsen fra Bilka i Vejle og det unge slagtertalent Ida Schellerup Andersen fra C.S. Pølsemageri i Vejen Slagterprisen 2024.
Datoen for Fødevaredagen 2025 er allerede på plads og vil finde sted den 16. september.