Nyhed, 23.januar 2024

Grønnere menuer til foodservice

Kokke er innovationseksperter og et nyt projekt søger i 2024 at skabe mere medvind for de grønne retter blandt restauranter, hoteller og cafeer.

Topgastronomiens nyskabelse kan skabe grønnere menuer hos den brede foodservice.

Kokke inspirerer andre kokke, og i et nyt projekt sætter Landbrug & Fødevarer de kokke, der er længst fremme med de grønne retter, sammen med repræsentanter for kæder, hoteller, kantiner og cafeer for at skabe ny inspiration, der kan ”for-grønne” udvalget af retter.

Projektet er støttet af den nye Plantefond og sætter fokus på smag, sensorik og gastronomisk innovation for planteråvarerne.

Tidligere indsatser har positivt påvirket afsætningen af kategorier via en målrettet indsats på foodservice, og i 2024 bygges der videre på tidligere erfaringer med topkokke for at inspirere foodservice til at servere flere og mere smagfulde grønne retter.