Foto: SF

Nyhed, 12.november 2024

Skolemad på menuen for L&F-formand og SF-formand

Mandag besøgte L&F formand Søren Søndergaard Skolen i Bymidten i Helsingør i selskab af SF’s partiformand Pia Ohlsen Dyhr. Her var skolemad på dagsordenen.

Skolemad er en debat, der når vidt omkring fra Folketing til lokalsamfund, og der er stigende opbakning fra både forældre og børn til konceptet. Da L&F-formand Søren Søndergaard besøgte Skolen i Bymidten i Helsingør akkompagneret af partiformand for SF Pia Olsen Dyhr var det også skolemad på dagsordenen. På besøget var det bl.a.  spørgsmål om kvaliteten og økonomien bag, der blev vendt.

Særligt kvaliteten af skolemaden og inddragelse af eleverne er et vigtigt punkt for L&F:

- Mad af høj kvalitet, involvering i madlavningen af god, sund skolemad er afgørende. For det skaber grundlag for engagerede små kokke, der er beviste om, hvor maden kommer fra – og hvorfor vi skal være stolte af dem, der producerer den, forklarer formand, Søren Søndergaard.

Inden besøget var eleverne i køkkenet, og de lavede maden uden opskrifter. Det skyldes et ønske om, at eleverne skal lære at smage og sanse maden og råvarerne, i stedet for at læse sig til holdbarhed eller stegetider.

Grundighed er essentielt

Der kommer løbende mange perspektiver på banen, og for L&F er det vigtigt, at det er en opgave, der bliver udført med rettidig omhu. Dette var også et klart budskab under besøget.

Tidligere i oktober medvirkede Søren Søndergaard desuden i Skolemonitor i et fælles debatindlæg med formand i Kost og Ernæringsrådet, Ghita Parry, formand for Danske Skoleelever, Caroline Hermansen og direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl. Her understreges det også, at der er et vigtigt stykke arbejde bag.

-Læs debatindlægget her

-Læs Søren Søndergaards opslag på Facebook