
Prestigefulde priser vender tilbage
Efter en kort pause er Slagterprisen og Mejeriprisen tilbage, mens Kantineprisen og Køkkenprisen naturligvis kører videre.
Landbrug & Fødevarer belønner de madhåndværkere i Danmark, som er en inspiration for branchen - og du har nu mulighed for at indstille din egen kantine eller det offentlige køkken, som hylder de bæredygtige måltider med fokus på økologi, klimabevidsthed, verdensmål, sensorik og smag.
KANTINEPRISEN 2024
Arbejder du i Danmarks bedste kantine og har I styr på økologien (min 60%), smagen og bæredygtigheden? Kunne du tænke dig at teste formen af på et skarpt dommerpanel og til slut dyste til en COOK OFF mod andre dygtige kantinekokke, på Danmarks største kokkekonkurrence ”Sol over Gudhjem” på Bornholm til juni, kan du indstille din kantine frem til den 22. april 2024.
KØKKENPRISEN 2024
De ansatte i de offentlige køkkener er en del af hverdagens økologiske helte, og dem vil vi gerne hylde for deres kæmpe arbejde med at sikre økologiske, sunde, bæredygtige og ikke mindst velsmagende måltider til glæde for patienter, beboere, elever eller kolleger. Alle offentlige økologiske køkkener (med min. 60% økologi) kan indstille frem til den 13. maj 2024.
Kantineprisen og Køkkenprisen er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug.
Læs mere om kriterierne og følg med på goderåvarer.dk - vi glæder os til at modtage din indstilling.
Slagteri- og mejeriprisen
Efter en pause i 2023 vender de to priser, Slagteriprisen og Mejeriprisen stærkt tilbage med nye koncepter, der bidrager til at skabe synlighed, anerkendelse af fagligheden og det innovative. For begge priser gælder også et øget fokus på rekruttering til branchen og et endnu større fokus på den grønne omstilling.
Slagterprisen: Passion og nytænkning af faget
Slagterfaget er et traditionelt håndværk, men det handler i dag om meget mere end at skære kød op, og en moderne slagter skal have en nytænkende tilgang til faget for at møde kundernes efterspørgsel. Disse egenskaber er bl.a. nogle af de egenskaber, priserne hylder.
Slagterprisen er delt op i to i to kategorier: Kategorien for Super- og hypermarkeder og kategorien for privatslagtere, og vinderne i 2022 var:
· Super- og hypermarkeder: Slagtermester Christian Steen Hansen, Salling Super, Aarhus
· Privatslagtere: Slagtermester Marie Munch, Slagter Munch, Skagen.
Læs mere om Slagterprisen og de tidligere vindere her
Mejeriprisen: Mejeri og madkultur hænger sammen
Med Mejeriprisen hylder Landbrug & Fødevarer de mejeriafdelinger i dagligvarehandelen, der gør det ekstra godt og inspirerer til den gode madoplevelse og som mestrer at sætte producenter og produkt i fokus.
Mejeriprisen nytænkes, men vil forsat have to kategorier, men juryen har endnu ikke lagt sig fast på hvilke kategorier det bliver i 2024
I 2022 var vinderne af Mejeriprisen:
Mejeriprisen har to kategorier: Private Ostehandlere og supermarked/hypermarked, og 2022 var vinderne:
· Super- og hypermarkeder: Ostemester Kenneth Østergreen, MENY Fabrikvej, Viborg
· Private Ostehandlere: Klingenberg Ost & Delikatesser, Odense.
Læs mere om Mejeriprisen og de tidligere vindere her
Begge priser offentliggøres i foråret på goderaavarer.dk, og der åbnes for indstillinger den 17. september. Vinderne af Slagterprisen og Mejeriprisen bliver hyldet til Fødevaredagen på Hindsgavl Slot.