
Madskoler lærer fremtidens forbrugere om de danske fødevarer
23. april åbnes der for tilmeldingen til sommerens Madskoler. Et vigtigt initiativ der bl.a. lærer børnene om de gode fødevarer, som L&Fs medlemmer producerer.
Igen i år smides forældrene ud af køkkenet, og ind kommer børnene, når skolebørn landet over inviteres i køkkenet af Madskoler i de to første uger af sommerferien. Men Madskoler handler ikke kun om at lave mad, det handler også om fællesskab, venskab og om læring:
-På Madskoler lærer børnene om, hvad god, sund mad er, og hvor den kommer fra. Det gør de i særdeleshed på skolen, men også på ekskursioner til fx fødevareproducenter, fortæller Line Munk Damsgaard, ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og koordinator for Madskoler.
Madskoler arrangeres af børne- og ungdomsforeningen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000, og grundstenene er de frivillige instruktører, der er med til at planlægge og danne rammerne for Madskoler, når de løber af stablen.
Præcis hvor der afholdes Madskoler afhænger af, hvor der er frivillige nok, som vi være med. Der altid brug for flere, som har lyst til at dele madglæde og- viden videre. Så tøv ikke med at dele budskabet.