Landbrug & Fødevarer, Morten Beck, Marketing Media.
Ost & Gastronomi samlede branchen om nye greb med ost
Landbrug & Fødevarer samlede foodservice fagfolk om en dag, hvor ost viste sit potentiale i professionelle køkkener og løftede planterige serveringer.
Den 17. november samlede Landbrug & Fødevarer fagfolk til Ost & Gastronomi – en dag, der gav deltagerne et mere nuanceret gastronomisk sprog for ost i grønnere serveringer og et skarpere blik for, hvordan ostens egenskaber kan bruges til at løfte grøntsagsbaserede retter med dybde, balance og en oplevelse, gæsterne mærker og husker.
-Når gæster tøver ved de helt grønne retter, bunder det ofte i usikkerhed – smager det nu godt nok? Ost giver en velkendt reference af velsmag og håndværk, der løfter grønne retter i gæsternes øjne. På vores masterclass dykkede vi derfor ned i ostenørderiet sammen med foodservicefagfolk, der tilsammen repræsenterer mange tusinde måltider om året og mestrer kunsten at servere livretter. Sådan får vi både flere grøntsager på menuen, og glade gæster med en stærk sanselig oplevelse, siger - Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer
Dagen begyndte på Hotel- og Restaurantskolen, hvor Christian Bøjlund arbejdede med teknikker, der viste, hvordan ost og grønt tilsammen kan skabe nye smagsoplevelser. Deltagerne fik greb, der kunne bruges i både a la carte og storkøkkener, og de fik nyeste markedsviden, der kunne omsættes direkte i deres menuudvikling. Anders Nicolajsen fra Landbrug & Fødevarer gav indblik i aktuelle forbrugertendenser og viste, hvordan ost giver menuer genkendelighed og en tydelig værdi for gæsterne.
Hos HKI Ost åbnede direktør Poul Larsen dørene til modningens og lagringens verden. Her smagte deltagerne sig gennem et udvalg, der fungerede som et inspirationsbibliotek, de kunne tage med hjem til egne køkkener.
Fagdagen sluttede på Restaurant VIE, hvor Mikkel Maarbjerg serverede retter, der viste, hvordan ost kan bruges målrettet til at løfte grøntsager og skabe et let og velsmagende udtryk. Her bidrog Arla Unika, Naturmælk, Øllingegaard, Hårbølle, Them Andelsmejeri og Thise Mejeri med indblik i deres håndværk og terroir, som gav deltagerne nye perspektiver på ostens rolle i gastronomien.