Nyhed, 28.september 2020

Den danske ingrediensbranche viser grøn vej internationalt

Et nyt white paper fra Food Nation viser, at den danske ingrediensbranche kan bidrage til grøn omstilling. Ikke blot i Danmark men i høj grad internationalt.

Ressourceeffektivitet, bæredygtighed, madspild, sundhed, kvalitet, fødevaresikkerhed og innovative bæredygtige løsninger til foder- og fødevareproduktion er nøgleord i et nyt white paper fra Food Nation, der for første gang samler viden og cases fra ingrediensbranchen indenfor foder og fødevarer.

Den danske ingrediensbranche har allerede opbygget et godt ry i den globale fødevare- og foderindustri. Branchen er kendt for at være med helt fremme, når det handler om løsninger, der kan bidrage til FN's verdensmål for bæredygtigudvikling. Der ligger derfor et stort eksportpotentiale, der kan forløses frem mod 2030.

Danmark er et lille land men en gigant inden for ingredienser. Når vi har en styrkeposition her, så skyldes det, at industrien kan levere ingrediensløsninger der blandt andet kan bidrage til øget effektivitet, kvalitet og sundhed og hermed være en nøglespiller i en grøn og bæredygtig omstilling af produktion af fødevarer og foder,” siger fødevareminister Mogens Jensen.

De stærke bæredygtige løsninger skal synliggøres

Det nye white paper skal give udenlandske beslutningstagere en indsigt i mangfoldigheden af stærke løsninger fra den danske ingrediensbranche, der kan optimere og effektivisere en bæredygtig fødevare- og foderindustri. 

Det drejer sig om ingredienser, der i små mængder tilsættes foder og fødevarer som f.eks. enzymer, bakterier, emulgatorer og proteiner for at bidrage med særligt ønskede egenskaber. Selvom ingredienser er nogle af de mindste enheder i verden, så kan de gøre en kæmpe forskel i produktion af fødevarer og foder.

Fælles dansk fortælling skal øge fødevareeksporten

”Det nye white paper giver et samlet billede af en ambitiøs og innovativ branche, hvis kompetencer bidrager væsentligt til opfyldelse af FN's verdensmål. Vi ved, at efterspørgslen efter bæredygtige løsninger stiger, og den samlede fortælling om ingrediensbranchen kan bruges aktivt i eksportarbejdet hos virksomheder, organisationer og myndigheder til at øge det internationale kendskab til den danske ingrediensbranche, som en central spiller i en grøn omstilling,” fortæller Lise Walbom, CEO i Food Nation. 

Du kan læse det nye white paper for ingredienser her.

Kontakt