
Indien - et urørt marked for danske ingrediensvirksomheder
I Indien går lige så meget mad til spilde som Storbritannien konsumerer. Derfor er der store muligheder for danske ingrediensvirksomheder på det indiske marked.
Indien har gennemgået to landbrugsrevolutioner: Den Grønne Revolution i 1960’erne, hvor Indien blev selvforsynende pga. den stigende produktion af hvede og ris, og Den Hvide Revolution i 1970’erne, hvor der var stor fokus på at gøre Indien mere selvstændig omkring produktionen af mælk.
I dag står den indiske fødevare- og landbrugsproduktion over for nye udfordringer, såsom madspild, ineffektivitet og svære vilkår for landmændene.
Tirsdag d. 12. januar 2021 blev der afholdt et seminar om, hvordan det dansk-indiske samarbejde på fødevareområdet kan hjælpe til at løse disse udfordringer med fokus på: bæredygtighed, innovation og effektivitet.
Danmark har en allerede en lang tradition for samarbejde med Indien netop på fødevareområdet. Denne tradition kan videreføres gennem både kommercielle B2B-partnerskaber og gennem samarbejdsprojekter med de indiske myndigheder på både lokalt og nationalt niveau. Ikke mindst på ingrediensområdet er der interesse for bæredygtige løsninger, der kan sikre kvalitet og fødevaresikkerhed i den lokale produktion, samtidig med at råvaregrundlaget og produktionsresurserne optimeres, mens sidestrømmene udnyttes.
På det overordnede niveau har regeringerne i Danmark og Indien netop indgået et grønt, strategisk partnerskab, der har til formål at lette handel og samarbejde, også inden for fødevaresektoren. Samtidig har Indien gjort meget for, at udenlandske fødevarevirksomheder kan komme tættere på markedet ved at oprette såkaldte mega-foodparks i mange indiske storbyer. Her kan små og mellemstore virksomheder etablere sig og teste markedet af, samtidig med at de etablerer markedskontakter og -netværk.
Det indiske marked rummer et stort potentiale, og Landbrug & Fødevarer har derfor etableret et Indien- netværk, der er et forum for erfaring- og vidensdeling omkring afsætning af produkter og løsninger fra den danske fødevareklynge, herunder også ingredienser, til det indiske marked. Du kan læse mere her eller kontakte chefkonsulent Peter Michael Heller på mail pmhe@lf.dk.