
Gør som 85 andre virksomheder - bliv en del af AFP
Agro Food Park samler viden, innovation og udvikling under ét.
Med tre flerbrugerhuse, domiciler og omkringliggende arealer udgør de Danmarks største branchespecialiserede økosystem indenfor landbrugs- og fødevareerhvervet. Her kan du som virksomhed blive en del af et stærkt netværk, hvor faglig viden, bæredygtig udvikling og innovation er i højsædet. Læs med og blive klogere på dine muligheder for at blive en del af fællesskabet.
Et koncentreret vidensmiljø i gåafstand
Agro Food Park er et branchespecialiseret miljø knyttet til Landbrugs- og fødevareerhvervet etableret på Landbrug & Fødevarers arealer i Aarhus N. Med mere end 85 forskellige virksomheder og over 1200 medarbejdere indenfor branchen samles viden, innovation og udvikling.
Erhvervets ambition om at blive klimaneutral i 2050, rummer væsentlige opgaver for Fødevareklyngen og de sektorer, der befinder i periferien af erhvervet. Med afsæt i dette er det Agro Food Parks vision at skabe et stærkt fællesskab for den bæredygtige udvikling, styrke innovationskraften og bidrage til vækst i virksomhederne. Dette kan din virksomhed blive en del af!

Agro Food Park udgør i dag tre flerbrugerhuse målrettet store og mellemstore virksomheder. Desuden ejer Agro Food Park en stor andel af de omkringliggende arealer, hvor der er plads til at virksomheder kan etablere sig på sin egen grund. Dette er tilfældet med Arla Foods, der har opført innovationscenter, Aarhus Universitet har etableret deres institut for fødevarer, AU FOOD, SEGES Innovation og Horisont Hotel & Konference er indenfor rækkevidde og VikingDenmark har bygget deres hovedkontor i økosystemet.
Startup-miljøet, Inkubatoren, bliver til dagligt drevet af Food & Bio Cluster Denmark. Miljøet har et specialiseret fokus på innovation og iværksætteri, hvor rådgivning i forbindelse med forretningsudvikling, finansiel planlægning eller vejledning i soft-funding tilbydes. Faglig sparring og erfaringsudveksling med øvrige iværksættere, potentielle investorer og øvrige virksomheder indenfor erhvervet er desuden en vigtig prioritet. ”Vi oplever en gensidig afhængighed mellem virksomhederne, men samtidig at miljøet tiltrækker virksomheder, der gerne vil tage del i og tappe ind i en åben innovationstænkning og vidensdeling mellem organisationer og kulturer” fortæller direktør i Agro Food Park, Anne-Marie Hansen.
Agro Food Park retter sig mod hele værdikæden
Agro Food Park favner hele værdikæden indenfor Fødevareklyngen. Mange fødevareproducenter er forankret i Agro Food Park samt virksomheder, der beskæftiger sig med rådgivning indenfor opbygning og optimering af produktionsanlæg samt fødevaresikkerhed og -lovgivning. ”Uanset om du som virksomhed beskæftiger dig med sikkerhed i analysedelen, uddanner medarbejdere i fødevareindustrien om fødevaresikkerhed eller rådgiver personale på produktionsanlæggene, kan Agro Food Park være et sted for dig” tilføjer Anne-Marie Hansen.
Økosystemet er drevet af et fælles ønske om at udvikle og realisere bæredygtige løsninger, der skal gavne den fremtidige fødevareproduktion. Udlejningen drives ud fra et full-service-princip, hvor virksomhederne får stillet kontor- og laboratoriefaciliteter til rådighed. Agro Food Park tager sig af de praktiske foranstaltninger i dagligdagen og tilbyder et serviceniveau tilsvarende, det man kender fra kontorhoteller. De omkringliggende arealer giver virksomhederne mulighed for at fremvise og afprøve produktinstallationer. Dette bidrager til et levende og interaktivt miljø, der skaber inspiration og konkretiserer innovative løsninger.
Det nyeste skud på stammen, flerbrugerhuset Agro Food Park 26, huser allerede mange virksomheder indenfor erhvervet. ”Bygningen er tænkt som et kontorfællesskab, der i sin udformning og indretning skal gøre det attraktivt at møde på arbejde. Her skal de fysiske rammer bidrage til større interaktion, sparring og innovation. online-møder kan meget, men der er også meget de ikke kan. En udviklingskultur dør hurtigt med afstand og manglende muligheder for at være fysisk til stede omkring bordet” fortæller Anne-Marie Hansen.
Et tæt samarbejde mellem industri og vidensinstitutioner
Som et branchespecialiseret økosystem ønsker Agro Food Park at skabe grobund for faglig inspiration. Løbende afholder de små og store arrangementer både af faglig og netværksskabende karakter, hvor potentielle projektmuligheder, forretningssamarbejder, sparring og vidensdeling kommer i spil. Derudover understøtter de virksomhedernes rekruttering. Klyngen skal skabe grobund for synergier og udviklingspotentialer.
En verdensførende innovationsklynge
Ifølge direktøren skal flere virksomheder inkluderes og ønsket er at Agro Food Park på sigt bliver et innovativt distrikt, hvor parterne indenfor branchen bor, arbejder og oplever i samme miljø. Ønsket er at forbinde kompetencer indenfor landbrugs- og fødevareerhvervet, der skal bidrage til klimaambitionen og sikre bæredygtige løsninger til fremtidens verdensbefolkning.
Kontakt
Læs mere om Agro Food Park på deres hjemmeside. Ønsker du at vide mere om dine muligheder for at blive en del af økosystemet eller har du spørgsmål til branchefællesskabet, bedes du kontakte direktør i Agro Food Park, Anne-Marie Hansen på mail: amp@agrofoodpark.dk.