
Statskonsulentmøde 27. august 2024
Dette års statskonsulentmøde blev afholdt på Axelborg d. 27. august 2024.
Her var otte statskonsulenter og to sektoreksperter til stede for at give en status på den danske fødevareklynge i henholdsvis Indonesien, Thailand, Japan, USA, Sydkorea, Mellemøsten og Nordafrika, Storbritannien, Kina, Polen og Brasilien. Statskonsulenterne præsenterede den nuværende situation med grundlag i deres arbejde med lokale myndigheder og den hjælp de yder danske virksomheder baseret på sektorviden og indsigt i lokale forhold.
Deltagende statskonsulenter 2024
Indonesien, Jakarta: Hans Ebbensgaard Murillo *
Thailand, Bangkok: Henning Høy Nygaard
Japan, Tokyo: Marie Louise Flach de Neergaard
USA, Washington: Jesper Vibe-Hansen
Sydkorea, Seoul: Henrik Brandt Jensen
MENA, Dubai: Esben Filt Jensen
Storbritannien: London: Jan Bay-Smidt
Kina, Beijing: Katja Goodhew
*Hanne Larsen var daværende statskonsulent i Indonesien, Jakarta, og deltagende ved dette Statskonsulentmøde
Programmet omfattede både indlæg fra virksomheder herunder Viking Genetics, KMC og European Energy samt workshops. Virksomhederne gav deltagerne et indblik i deres forretning samt nogle af de nuværende udfordringer og potentielle løsninger herpå. Herunder mere bæredygtige løsninger inden for deres sektorer. Statskonsulenter og sektoreksperter præsenterede de aktuelle markedsforhold og potentielle indsatsområder i deres respektive områder. Et gennemgående tema på tværs af områderne er selvforsyning og bæredygtighed, eksempelvis Indonesien, Japan, Mellemøsten og Nordafrika som alle fokuserer på at øge egen produktion. Derudover er forbedret ressourceudnyttelse et fokusområde som ses i Japan og implementering af et nyt bæredygtighedsmærke. Slutteligt, blev det tydeliggjort, at fødevaresikkerhed og ernæring spiller en større rolle særligt efter COVID-19. Dette understøtter den globale tendens mod sundhed og bæredygtighed. Dagen blev afsluttet med tre workshops, hvor deltagere kunne stille spørgsmål til statskonsulenterne og sektoreksperterne om deres område i fødevareklyngen.