
Klar til at levere
I ny håndbog synliggør Landbrug & Fødevarer økologiske producenter, der gerne vil producere til de offentlige køkkener.
Økologiske afgrøder/produkter til de offentlige køkkener
Flere og flere indkøbere og måltidsansvarlige er optagede af at styrke andelen af planterigets fødevarer i de offentlige måltider. Derfor har Landbrug & Fødevarers markeds-afdeling samlet et overblik til kommuner og regioner, der viser, hvilke økologiske råvarer og produkter de kan finde og hos hvem.
Håndbog og digitalt kort
Før sommerferien skrev markeds-afdelingen til alle økologiske producenter af frugt, grønt, bælgfrugter, frø, kerner og letforarbejdede produkter og spurgte, om de ville være med i oversigten. 66 økologiske producenter sagde med det samme ja tak, og der er nu produceret både en håndbog og en digital oversigt over leveringsklare producenter.
Digital oversigt er tilgængelig her
Hvorfor er det vigtigt?
Den offentlige sektor er en spændende aftager. Kommuner og regioner står for i alt 730.000 måltider dagligt, og der er især megen interesse overfor alt fra planteriget i denne tid. Med den nye håndbog, som allerede er delt ud til en række kommuner og regioner, og den digitale oversigt, kan indkøbere og måltidsansvarlige hjælpes til at finde og efterspørge specifikke produkter hos økologiske producenter. Både i samarbejde med grossister eller direkte.
Vil du også med på kortet?
Der er plads til mange flere på den digitale oversigt.
Det tager ca. 3 minutter.
Det eneste kriterie er at dine økologiske råvarer/produkter tilhører én eller flere af disse kategorier, og at du er interesseret i den offentlige sektor som aftager.
Frugt/bær
Grøntsager
Kartofler
Bælgfrugter
Frø og kerner
Let forarbejdede produkter fra planteriget*
(tørrede, afskallede, opvarmede etc. – spørg os endelig, hvis du er i tvivl)
Om ’Klar til at levere’
Landbrug & Fødevarer sætter i 2023 ekstra fokus på den offentlige sektor som aftager. Det gør vi bl.a. via ovenstående indsats med titlen ’Klar til at levere’ - finansieret af Fonden for Økologisk Landbrugs pulje for plantebaserede fødevarer.
Indsatsen består af tre dele:
1) Synliggørelse af de økologiske producenter, der gerne vil samarbejde og levere til det offentlige
2) Styrket samarbejde med grossister, udbydere af offentlige indkøbsaftaler og foreningen af offentlige indkøbere
3) Formidlingen af oversigten til måltidsansvarlige og indkøbere i kommuner og regioner i hele landet.