Nyhed, 11.marts 2024

Økologiske afgrøder til hospitaler og sygehuse

Er du interesseret i at afsætte korn, kerner og/eller bælgfrugter til landets 11 millioner måltider på vores sygehuse? L&F bringer parterne sammen.

11 millioner måltider. Det er det antal måltider, der hvert år serveres på regionernes sygehuse og hospitaler til patienter samt personale.

De mange måltider vil vi i Landbrug & Fødevarers afdeling for Marked & Ernæring meget gerne gøre både mere økologiske og mere planterige. Derfor har vi styrket samarbejdet med de fem regioner og køkkencheferne fra landets mange hospitaler og sygehuset – og i dette forår holder vi en række workshops med disse beslutningstagere samt repræsentanter fra grossistledet og landbrugsforeningerne.

Missionen er at undersøge, hvilke afgrøder der er behov for på både kort og langt sigt og sammen arbejde for at integrere flere økologiske korn, kerner og bælgfrugter i de mange måltider, der hver dag tilberedes og serveres. Indsatsen er finansieret af Fonden for Plantebaserede Fødevarer.

Er du interesseret i at afsætte korn, kerner og/eller bælgfrugter til den offentlige sektor?

Vi arbejder for at synliggøre alt det, landbruget formår, og danne bro mellem jer, der producerer og de aktører, der aftager. Derfor hører vi gerne fra dig, hvis du er interesseret i at afsætte korn, kerner og bælgfrugter via grossist til den offentlige sektor.

Udover en række workshops, så holder vi to stormøder den 1. og 29. oktober, hvor du er velkommen uanset om du er økologisk producent eller rådgiver. På stormøderne samler vi landmænd, landbrugsforeninger, grossister og beslutningstagere fra den offentlige sektor for at synliggøre de økologiske afgrøder, vi producerer i landbruget, og skubbe til afsætningen.

Få mere at vide, kontakt:  Sektorchef for planter og planterige fødevarer Lærke Lund, lld@lf.dk eller chefkonsulent for planter og planterige fødevarer Ebbe Korsgaard ebka@lf.dk

Indsatsen hedder ’De helt store skridt: Økologiske afgrøder til landets hospitaler og sygehuse’ og er finansieret af Fonden for Plantebaserede Fødevarer.