
Ultrakort frist til at gøre indsigelse
En meget kort frist til at gøre indsigelse mod en ny vurderingsstatus betyder at der skal handles hurtigt. L&F opfordrer til at søge sagkyndig hjælp.
Ejer man en lille ejendom på landet, så er det med at være vaks med at tjekke sin e-Boks i den kommende tid. Her lander Vurderingsstyrelsens såkaldte agterskrivelse om forslag til kategorisering af ejendommen.
Grunden til hastværket er, at der er sat en meget kort tidsfrist til at gøre indsigelse. Bare 15 dage er der at reagere i, hvis man ønsker at gøre indsigelse. Det kan være, hvis de oplysninger, der ligger til grund for vurderingen i agterskrivelsen ikke er ført ajour. For eksempel kan der være fældet en skov, som stadigt står opført i myndighedernes optegnelser.
- Det drejer sig grundlæggende om at sikre, at det er de rigtige oplysninger, der er grundlag for styrelsens vurdering, og at styrelsen bliver gjort bekendt med, hvis der er andre forhold, som kan have relevant betydning for hvordan ejendommen skal kategoriseres, fortæller Benedikte Boisen Rolighed, chefkonsulent i L&F.
Søg rådgivning
Hun opfordrer til, at man søger rådgivning i forhold til at sikre den bedste proces omkring indsigelse.
- Det er alt andet lige lettere at fange eventuelle fejlregistreringer så tidligt i forløbet som muligt, så det vil være klogt at søge rådgivning hos sin DLBR-virksomhed eller anden sagkyndig på området. Og det skal altså gå ganske hurtigt, da indsigelsesfristen er ganske kort. Også kortere, end vi finder det rimeligt, siger Benedikte Boisen Rolighed.
Efter indsigelsesperioden vil Vurderingsstyrelsen sende en afgørelse til ejeren af ejendommen. Herefter vil der være en klagefrist på 6 uger. I de 6 uger kan afgørelsen påklages, samtidig med at ejeren skal vælge, om han/hun ønsker at gøre brug af overgangsordningen.
Gør man det, så bliver ejendommen ikke omkategoriseret før ved salg, eller hvis der foretages ændringer på ejendommen.