
Folkemødet 2023 bød på skarpe debatter og dialog
Folkemødet 2023 bød på lidt over 114.000 deltagere og 2.800 events fordelt på 200 scener i løbet af de tre dage.
Landbrug & Fødevarer var på debatscener og i Folkemødets utallige uformelle mødesteder.
-Folkemødet er en unik mulighed for både at påvirke dem, der ligger lige for og dem, der har et horn i siden på os. Når vi er på Folkemødet, får vi en masse dialog i en uformel omgivelser. Rammerne betyder meget. Det er noget andet at tale med politikere, når de befinder sig på Christiansborg, hvor paraderne er mere oppe, fortæller Peter Ahrenfeldt Schrøder, PA-chef hos Landbrug & Fødevarer.
Det var PA-chefens første Folkemøde som Landbrug & Fødevarers PA-chef. Om årets Folkemøde og landbrugets indsats siger han:
- Man kan med det samme fornemme, at vores erhverv er omdrejningspunktet for mange vigtige politiske debatter. Og vi har fået en masse god respons på vores 2030-plan, hvor vi siger, at vi kan og vil nå klimamålene i 2030, hvis der bliver skabt rum til at investere i virkemidlerne. Vi har sået mange gode frø på årets Folkemøde, som skal dyrkes den kommende tid.
Landbrug & Fødevarer har paneldeltagere til mange debatter på Folkemødet, og om dem fortæller Peter:
-De formelle debatter er vigtige i sig selv. Men det er også en mulighed for at få en forbindelse til de andre paneldeltagere. Typisk følger man op på samtalen og får et møde i kalenderen. På Folkemødet kan vores argumenter komme ud i mere rå form uden at blive forvrænget og sløret gennem mediebilledet.
Blot en håndfuld eksempler på debatter med L&F-deltagelse er adm. direktør Merete Juhl om ”Fremtidens Fødevaresystem” på BIOscenen, formand Søren Søndergaard om at ”Sæt pris på Maden” på ”Sammen om Mad”-scenen, viceformand Thor Gunnar Kofoed om plantebøffer og klimaudfordringer hos Aarhus Universitet, klimadirektør Niels Peter Nørring om CO2-afgift på flere scener og miljødirektør Anders Panum Jensen om den store bud efter landbrugets jord fra mange parter.