Nyhed, 25.juni 2025

Bocuse d'Or Akademiet vinder Den dybe Tallerken 2025

Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris går i år til det danske Bocuse d'Or Akademi.

De vinder prisen foran et felt af mange dygtige aktører og 
fødevarevirksomheder.

Bocuse d'Or Akademiet har i årtier spillet en nøglerolle udviklingen og forankringen af dansk gastronomi på den internationale scene. Det begyndte i 1987, da Danmark for første gang deltog i verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, Bocuse d’Or – opkaldt efter den legendariske franske kok Paul Bocuse – med Jens Peter Kolbeck som landets repræsentant.

Siden da har dansk gastronomi løftet sig til et niveau, som i dag vækker både beundring og nysgerrighed verden over. Det er et internationalt anerkendt mirakel, at et lille land som Danmark igen og igen formår at frembringe gastronomiske talenter i verdensklasse. Under Dannebrog har danske kokke med stolthed og professionalisme forsvaret vores kulinariske ære – og det med imponerende resultater: 3 guldmedaljer, 5 
sølv og 1 bronze.

 

Gastronomisk verdenskort

 

Denne succes har ikke blot sat Danmark på det gastronomiske verdenskort, den har også skabt politisk opmærksomhed. I dag er gastronomien en af Danmarks styrkepositioner og en væsentlig brik i fortællingen om, hvem vi er som nation. Bag de imponerende præstationer står Bocuse d’Or Akademiet – en dedikeret og utrættelig organisation, der fungerer som rygrad for det danske team. Med et budget, der er langt mere beskedent end mange af konkurrenternes, har Akademiet de seneste tre år sikret hele to guldmedaljer og én sølvmedalje. Det  fortjener at blive bådet fejret og hyldet med Dansk Fødevare Forums pris ”Den Dybe Tallerken”. 

Bestyrelsen for Dansk Fødevareforum udtaler: 

-Vi vil gerne hædre den frivillige indsats Bocuse d’Or Akademiet Danmark har gjort for at etablere en effektiv support og finansiering omkring de danske kandidater. Samtidig er prisen også en anerkendelse til de kokke, der frivilligt støtter op om de danske kandidater og bidrager til talentudvikling på højt niveau af dansk gastronomi.

Ud over æren modtager vinderen også et flot diplom designet af Madbureauet.

 

Hvad er Dansk Fødevare Forum? 


Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række 
virksomheder og organisationer i fødevarebranchen.

Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor.

Derudover er ’Den Dybe Tallerken’ til for at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor. Alle med tilknytning til den danske fødevarebranche har tidligere i år kunne indstille en prismodtager.