Danish Flavour Organisation
Velkommen til Danish Flavour Organisation
Om DFO
Danish Flavour Organisation (DFO) har siden 1940’erne været en brancheforening for danske flavour- og ekstraktfabrikanter, -importører, -agenter og associerede medlemmer. Foreningens formål er at varetage medlemmernes fælles interesser i relation til fremstilling samt køb og salg af aromaer til levnedsmidler. Vi repræsenterer branchen og afgiver erklæringer på dennes vegne overfor indenlandske og udenlandske myndigheder og organisationer.
Vores organisation er medlem af den europæiske flavour-organisation, EFFA, som består af nationale flavour-organisationer fra hele Europa. EFFA arbejder for flavourbranchen på europæisk plan ved at monitorere EU lovgivning og fremme alliancer med andre europæiske organisationer. EFFA er desuden medlem af International Organization of the Flavor Industry, IOFI, som DFO derfor også er repræsenteret i gennem EFFA.
Følg gerne DFO på LinkedIn og følg løbende med i hvad der sker i branchen.
Hvad er flavour?
Flavour er det engelske ord for aroma. Et aromastof er lugte eller dufte fra flygtige (luftbårne) stoffer, hvis kemiske sammensætning er kendt. Eksempler kan være ekstrakter, destillater og æteriske olier. Læs meget mere om flavours i denne brochure. Hvis du vil læse mere om, hvorfor der er tilsat aroma i vores fødevarer, klik her.
Medlem af DFO
Som medlem af DFO får du en forening, der varetager dine interesser i relation til fremstilling, køb og salg af aromastoffer til fødevarer. Der findes tre slags virksomheder, der kan blive medlem: A-medlemmer, der fremstiller aromaer med salg for øje, B-medlemmer, der fremstiller aromaer til brug i egen levnedsmiddelproduktion og C-medlemmer, der importerer/eksporterer aromaer til/fra Danmark med salg for øje eller virker som agenter i Danmark for udenlandske producenter/importører af aromaer.
Læs mere om hvordan din virksomhed bliver medlem i DFO’s vedtægter.
Om DFOs medlemmer