Bæredygtighed og grøn omstilling

Sunde og sikre fødevarer, grøn omstilling, biodiversitet og bæredygtig arealanvendelse.

Igennem vores strategi arbejder vi med at sikrer erhvervets potentiale for at producere sunde og sikre fødevarer, der samtidig bidrager til grøn omstilling, øget biodiversitet og ny arealanvendelse.

Vi skaber rammerne for at de lokale aktører kan få løsningerne i brug i stalden og på marken og vi fremmer udvikling og implementering af konkurrencedygtige løsninger og tiltag der:

Klima

  • Sikrer faglighed, retfærdighed og transparens i det regulatoriske grundlag for en CO2e-afgift i kvægbruget
  • Bidrager til udviklingen af nye klimavirkemidler i kvægbruget
  • Fremtidens klimaløsninger, skal virke både i stalden, på marken og i klimaregnskabet
  • Gør det let at få overblik over og implementere tilgængelige virkemidler, som kvægbrugerne kan benytte til at neutralisere CO2e-afgift og gøre klimatiltag til en forretning

Kvælstof, biodiversitet og arealanvendelse

  • Understøtter kvægbrugets interesser i det centrale og regionale arbejde med vandplaner, kystvandråd og de lokale treparter
  • Fremme udviklingen og implementeringen af indsatser og virkemidler i dansk kvægbrug for at reducere næringsstofbelastningen og fremme biodiversiteten i dansk landbrug
  • Vi arbejder for flere funktioner på samme areal, hvor der tages højde for afgrøders potentiale under forskellige vilkår og god ressource-
    udnyttelse, for eksempel græssets potential for kulstofbinding og lav næringsstofudledning kombineret med kvægets evne til at udnytte græs

Niels Hougaard

Vi fremmer et udviklende samarbejde på tværs
af hele kvægklyngens værdikæder.

Her finder du de resterende 3 fokusområder