
Sundhed og dyrevelfærd
Rammer og muligheder for et bæredygtigt kvægbrug, der fremmer sunde og sikre fødevarer, samt forbedrer forholdene for både dyr og menneskene omkring dem
Med vores strategi ønsker vi at løfte niveauet af smittebeskyttelse i dansk kvægbrug til et nyt niveau og opnår derigennem en reduktion af antibiotika-anvendelsen.
Vi sikrer mulighederne for udvikling og realisering af fremtidens bæredygtige kvægstalde, der tager højde for økonomi, dyrevelfærd, klima, miljø og arbejdsvilkår.
Under overskrifterne "Sunde dyr" og "Dyrevelfærd" igangsætter vi konkrete initiativer, der skal bidrage med at løfte områderne.
Sunde dyr
- Vi udvikler og implementerer en branchekode for smittebeskyttelse på kvægbrug, der inden for 3-5 år skal være selvfinansierende
- Vi udvikler og demonstrerer et nyt koncept for bekæmpelse af Salmonella Dublin, hvor der gennem lokale faglige og administrative enheder, skabes ejerskab og engagement blandt alle aktører
Dyrevelfærd
- Vi sætter fokus på bedre muligheder for at tilpasse eksisterende kvægstalde til fremtidens kvægbrug – under hensyntagen til dyrevelfærd, økonomi og ressourceforbrug
- Det skal være lettere og mindre administrativt tungt at bygge nye kvægstalde eller renovere de gamle
- Vi fremmer udviklingen af fremtidens bæredygtige og konkurrencedygtige kvægstalde

Vi stræber efter at sikre en stærk fremtid for dansk kvægbrug, både økonomisk, socialt og miljømæssigt.
Her finder du de resterende 3 fokusområder

Data, økonomi og management
Konkurrenceevne og økonomi i dansk kvægbrug igennem styrkelse af ledelse og management på et solidt datagrundlag

Samfundskontrakt
Vi udbreder viden om og forståelse for erhvervets betydning og dets bidrag til vores fælles samfund

Bæredygtighed og grøn omstilling
Produktion af sunde og sikre fødevarer, samtidig med at sektoren bidrager til den grønne omstilling, øger biodiversiteten og fremmer bæredygtig arealanvendelse.