
Publikation, 28.oktober 2021
Fremtiden for foodservice-sektoren
Landbrug & Fødevarer har set på den seneste udvikling for foodservice og giver et bud på fremtiden for sektoren, der heldigvis ser lys ud.
De vigtigste indsigter er:
- I 2020 stod den private foodservice-sektor såsom restauranter, hoteller og kantiner for 79 pct. af den samlede omsætning i sektoren, mens den offentlige foodservice-sektor som fx køkkener på hospitaler og plejehjem stod for 21 pct.
- Foodservicesektoren er blevet meget hårdt ramt af Covid19-pandemien, og har i 2020 mærket et markant fald i omsætningen. Men nedlukningen har samtidig åbnet nye muligheder til at nå forbrugerne, hvor bl.a. take-away har spillet en afgørende rolle for mange af sektorens aktører.
- Flere end tidligere har spist take-away minimum én gang inden for de seneste 14 dage. Det er seks ud af ti forbrugere, der inden for de seneste 14 dage har spist take-away minimum én gang, hvilket er vokset med 11 procentpoint siden 2019. Omvendt har lidt flere end hver tredje har spist ude på restaurant eller café de seneste 14 dage, hvilket er et fald på 9 procentpoint siden 2019.
- Ifølge internationale kilder forventes foodsektoren først at nå sit tidligere niveau i 2023. Herefter vil foodservice-sektoren fortsætte den positive udvikling, der sås inden Covid19. Sektorens omstillingsparathed og tilpasningsevne til forbrugernes behov er bl.a. det, der fører til de positive forudsigelser.