Publikation, 10.januar 2022

Japan: Sundhed og kvalitet er vigtigt blandt forbrugere

Denne analyse er gennemført af Landbrug & Fødevarer blandt japanske forbrugere og omhandler japanernes mad- og spisevaner.

Desuden, ser vi nærmere på, hvad japanerne eventuelt bekymrer sig om, og om deres holdninger og tilgange til klima og bæredygtighed.

De vigtigste indsigter er:

  • God smag er det vigtigste parameter for de japanske forbrugere, som generelt er ret kvalitetsbevidste forbrugere
  • Global opvarmning og drivhuseffekten, virus, pandemier og forurening af miljø og natur er de udfordringer, som bekymrer japanerne mest
  • Vigtige temaer som madspild, virus og pandemier, klimaændringer og antibiotika/pesticider, bekymrer i højere grad de ældre forbrugere end de yngste
  • Japanske forbrugere har ikke mange fødevareforbehold, og spiser generelt en varieret kost, hvor kød er en væsentlig komponent. Sundhed er en naturlig del af det japanske køkken, og derfor ikke et parameter, som japanske forbrugere udtrykker stor fokus på i forhold til den mad de spiser. Sundheden er ’helt af sig selv’ til stede
  • Japanske forbrugere har klar præference for nationale fødevarer, som de kendetegner ved høj fødevaresikkerhed, høj kvalitet og god smag. Dette skyldes blandt andet et mangelfuldt kendskab til andre landes fødevarer, særligt de europæiske

Download hele analysen