
Publikation, 15.februar 2022
UK: Kød er en vigtig bestanddel af det daglige kostindtag
På de britiske forbrugeres tallerken ligger der gerne kød – og særligt fjerkræ er ofte anvendt i madlavningen.
Desuden spiser briterne meget gerne fisk og skalddyr. De tilvælger kødet for den gode smag og børnefamilierne er især højfrekvente forbrugere. Samtidig viser denne nye analyse, at der er en betydelig andel af befolkningen som følger en plantebaseret diæt. Flere briter end danskere definerer sig som flexitarer, vegetarer eller veganere og har enten minimeret eller ekskluderet det animalske fra deres fødevareindtag. Det stiller denne markedsanalyse omkring forbrugerne i UK skarpt på, og ser samtidig på emner som klima, bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd.
De vigtigste indsigter er:
- Kød er en vigtig bestanddel af de britiske forbrugeres daglige kostindtag. Især fjerkræ er ofte at finde på forbrugernes tallerken. Dernæst følger et ligeledes hyppigt indtag af fisk/skaldyr.
- Selvom de animalske proteiner spiller en hovedrolle i den britiske diæt, så er der også en væsentlig andel af forbrugere, der har angivet, at de i løbet af de seneste to år har skåret deres kødforbrug ned. Det er primært knyttet til sundhedsrelaterede forhold såsom velvære og bedre for kroppen.
- De ældre britiske forbrugere udtrykker i langt højere grad bekymring for visse udviklingspunkter i verden, der primært går på klima og bæredygtighed. De ældre forbrugere nævner især ophobning af plast i naturen, samt rydningen af regnskoven, som primære bekymringer.
- På en række udvalgte markeder foretrækker briterne i høj grad egne fødevarer, når det kommer til fødevareproduktionen. De britiske fødevarer vurderes at have bedre kvalitet, højere fødevaresikkerhed, værdi for pengene, samt smag. De danske fødevarer scorer højst på ’høj kvalitet’, og samlet set vurderes de danske varer bedre end fødevarer fra Tyskland, Holland og EU.