2021

14. dec 2021
For at komme nærmere en forståelse af de danske forbrugere har Landbrug & Fødevarer i en ny undersøgelse derfor set på, hvordan forbrugerne kan inddeles i forskellige ’typer’ alt efter deres adfærd, værdier og holdninger. Der er foretaget en grundig analyse af, hvad det er, der mere specifikt differentierer os, vores vaner, valg og handlinger, med udgangspunkt i vores interesse og forhold til fødevarer. Denne analyse har identificeret seks forbrugersegmenter, som vi præsenterer i denne markedsanalyse.
13. dec 2021
Danskerne er glade for at grille. Indenfor det seneste år har 70% af os lavet mad på grillen. Det er primært om sommeren, at vi tager grillen i brug, men faktisk er der en del forbrugere, som er blevet så glade for at grille, at de gør det hele året rundt. På grillen lægger vi oftest pølser af grisekød, og kyllingebryst, men grillen inviterer også til, at vi spiser andre kødtyper/udskæringer end vi ellers ville gøre, og vi er mere eksperimenterende med grillmaden.
Vi forbinder særligt grillmiddagen med god smag og god duft. Men grillen giver os også en fællesskabsfølelse, og ligger op til, at vi sidder længere tid omkring middagen.

26. nov 2021
Selvom den danske madkultur påvirkes af mange strømninger i tiden og inspiration fra fremmede himmelstrøg, er den dog også samtidig forholdsvis konservativ, når vi ser på den aftensmad, som forbrugerne tilbereder mest af. Den er i høj grad præget af velkendte retter, og der ses ikke den store variation over tid. Denne analyse kigger nærmere på, hvad danskerne fik til aftensmad dagen før. De 15 mest populære retter til aftensmad har en bred appel, men der er også nogle interessante forskelle på, hvem der især har haft de forskellige retter på middagsbordet.
08. nov 2021
Covid19 ramte foodservice-sektoren hårdt i 2020 med restriktioner og nedlukninger, og sektoren oplevede derfor et markant fald i omsætningen. Landbrug & Fødevarer har på baggrund af data fra bl.a. Danmarks Statistik set på den seneste udvikling og giver et bud på fremtiden for foodservice-kanalen, der heldigvis ser lys ud.
25. okt 2021
Økologiske fødevarer er i fremgang. Særligt i løbet af 2020 steg salget af de økologiske fødevarer, både i henhold til volumen og værdien. Det er i høj grad æg, frugt og grøntsager, der er vækstet, men mejeri er fortsat den største økologiske fødevarekategori, målt i volumen.
20. sep 2021
Kødforbrug er et meget omdiskuteret emne ligesom det er meget svært at måle. Denne analyse kigger ind i hvad vi ved om kødforbruget samt belyser de forskellige tilgængelige datakilder, herunder deres styrker og svagheder.
23. aug 2021
Madkulturen er i disse år under forandring, og spørger vi danskerne, forventer knap halvdelen at spise mere plantebaseret i fremtiden. I denne analyse kigger vi nærmere på danskernes holdninger til grønne kilder til protein og tester potentialet for fem udvalgte proteinafgrøder, der alle kan dyrkes i Danmark.
24. jun 2021
Der har været en markant vækst i online-kanalen under covid-19-krisen. Forbrugernes interesse for køb af fødevarer online er i vækst og epidemien har i den grad accelereret udviklingen. Denne rapport belyser udviklingen og ser nærmere på, hvilke tanker de danske forbrugere har, når de handler, hvem der gør brug af online indkøbsmulighederne, og hvem der kunne forestille sig at fortsætte indkøbene.
14. jun 2021
Covid19 har ført forbrugerne på lidt forskellige rejser, når det kommer til madkulturen. Nogle forbrugere har fået en øget opmærksomhed på at spise mere sundt, andre på selvforkælelse og andre igen på afprøvning af nye opskrifter og ingredienser. Men, hvad vil der ske på sigt – hvilke vaner vil vi tage med os og hvilke vil vi lægge fra os? Det ser vi nærmere på i denne markedsanalyse om covid19s påvirkning på vores madkultur.
17. maj 2021
At købe lokalt og støtte lokale virksomheder er under covid-19 pandemien kommet mere i fokus. Landbrug & Fødevarer sætter i denne analyse fokus på, hvad forbrugerne forbinder med betegnelsen ’lokale varer’. Analysen viser, at vurderingen af om noget er lokalt eller ej, kan afhænge både af, hvor man bor, samt hvilken kategori, der er tale om.
30. apr 2021
Hvilken rolle kød, grøntsager og bælgfrugter spiller i madkulturen er et tema, der ligger mange forbrugere på sinde, og er samtidig et emne, der har stor relevans for hele fødevaresektoren. I denne analyse sætter Landbrug & Fødevarer fokus på danskere, der betegner sig selv som flexitarer: Hvem er de, og hvad er vigtigt for dem?
20. jan 2021
Landbrug & Fødevarer har igen undersøgt danskernes holdning samt køb og brug af æg. Her skal æggene gerne være danske. Men hvordan ser danskerne på sundhed og kolesterol? Og hvornår spiser danskerne oftest æg? Læs med her.
20. jan 2021
Brugen af måltidskasser er i vækst og har været det i nogle år. Corona-krisen har medført at forbruget har vokset endnu mere. Landbrug & Fødevarer har spurgt de danskere, der har måltidskasser ’inde på livet’ om deres syn på kategorien.
19. jan 2021
Landbrug & Fødevarer har løbende gennem 2020 spurgt de danske forbrugere om deres madkultur. Rapporten belyser hvad danskerne fik at spise og drikke til frokost og aftensmad. Ligeledes indeholder rapporten danskernes syn på vigtige emner som sundhed samt klima og bæredygtighed, når det kommer til deres frokost og aftensmad.