Publikation, 10.januar 2022

Sverige: Fokus på bæredygtighed, sundhed og dyrevelfærd

Vi ser nærmere på de svenske forbrugeres hverdagskost, deres holdninger til klima og bæredygtighed, og ikke mindst deres vurdering af de danske fødevarer.

De vigtigste indsigter er:

  • Over 40 pct. af svenskerne er bekymrede for både klimaforandringer og dyrevelfærd, og lægger i samme ånd vægt på bæredygtighed og en sund og varieret kost.
  • Kød er en vigtig bestanddel af svenskernes måltider og kødet har hovedrollen blandt mange forbrugere, når aftensmaden skal planlægges.
  • Plantebaseret kost har også i Sverige fået medvind, hvor næsten hver femte svensker betegner sig selv som værende flexitar.
  • De svenske forbrugere tildeler svensk producerede fødevarer høj værdi, da de mener, at kvaliteten af disse er betydeligt bedre end fødevarer fra andre lande. I svenskernes øje er danske fødevarer mest af alt lig med god værdi for pengene.

Download hele analysen