2023

27. sep 2023
Tyskland er et af de største og vigtigste eksportmarkeder for Danmark. I en ny undersøgelse stiller Landbrug & Fødevarer derfor skarpt på de tyske forbrugere, for at kortlægge deres adfærd, både når det kommer til fødevarer, men også indenfor emner som klima, bæredygtighed og dyrevelfærd.
24. aug 2023
I denne markedsanalyse stilles forbrugerne overfor fire typer af hakket kød/plantefars; hakket oksekød, kyllingekød, grisekød og plantefars. Der spørges ind til forbrug, og købsmotiver, samt hvilke kriterier, som forbrugerne prioriterer ved køb af ét eller flere af produkterne. Hakket oksekød er den type, som flest forbrugere benytter i madlavningen, mens plantefarsen er det, som flest tror, at de fremadrettet kommer til at spise mere af. At produktet smager godt, er det vigtigste kriterie på tværs af de fire produkter af hakket kød/plantefars ved indkøb.
17. aug 2023
Landbrug & Fødevarer har maj 2023 spurgt danskerne, hvor ofte de køber økologi, hvilke varer de typisk køber i en økologisk udgave, samt deres forventninger til køb af økologi i fremtiden.
29. jun 2023
Danske forbrugere efterspørger i stigende grad gennemsigtighed omkring oprindelse og produktionsforhold. Her kan mærkningsordninger være med til at vejlede forbrugerne, om end de mange forskellige mærkningsordninger i dagligvarehandlen samtidig kan gøre det svært for nogle at skelne mellem mærkningerne og de værdier, som de repræsenterer. Landbrug & Fødevarer har i samarbejde med Fairtrade-mærket Danmark igen i år gennemført en undersøgelse om danskernes holdninger til udvalgte mærkningsordninger. Denne analyse kigger nærmere på kendskab og oplevet troværdighed for forskellige udvalgte mærkningsordninger med fokus på oplevelsen af Fairtrade-mærket.
01. jun 2023
Når danskerne skal vælge dagligvarer, står de over for mange muligheder: økologiske vs. almindelige fødevarer, danske vs. udenlandske og meget, meget mere. Men hvad prioriteres, når det skal besluttes, hvilken vare, der lægges i indkøbskurven? Landbrug & Fødevarer har i en ny undersøgelse endnu en gang spurgt danskerne, hvad de lægger vægt på, når de køber dagligvarer og her præsenteret deltagerne for en række faktorer, der kan være et valgkriterium i købsøjeblikket.
15. maj 2023
Kødforbrug er et meget omdiskuteret emne ligesom det er meget svært at måle. Denne analyse kigger ind i, hvad vi ved om kødforbrug, og belyser de forskellige tilgængelige datakilder med henblik på deres styrker og svagheder.
15. maj 2023
I en ny undersøgelse gennemført af Voxmeter for Landbrug & Fødevarer dykker vi ned i danskernes frokostvaner anno 2023. Resultaterne viser, at blot 15% af befolkningen i gennemsnit spiste den traditionelle madpakke til frokost dagen før, mens 20% af danskerne valgte ikke at spise frokost overhovedet. Danskere beskriver deres frokost som nem/hurtig at tilberede, mættende og med god smag.
10. mar 2023
I en ny undersøgelse har Landbrug & Fødevarer spurgt til danskernes holdninger og prioriteringer indenfor bæredygtighed med fokus på, hvilke bæredygtighedshandlinger man helst selv vil bidrage med. I analysen identificeres desuden fem forskellige strategier til et mere bæredygtigt forbrug.
24. feb 2023
Landbrug & Fødevarer sætter i denne analyse fokus på, hvordan stigende priser og krigen i Ukraine på det seneste har påvirket danskernes opfattede adfærd, og hvilke forventninger danskerne har til deres forbrug den kommende tid. Analysen er baseret på en undersøgelse gennemført af Norstat for Landbrug & Fødevarer i januar 2023. Undervejs inddrages fund fra to andre undersøgelser, ligeledes gennemført af Norstat for Landbrug & Fødevarer, i hhv. juni og september 2022.
01. feb 2023
Landbrug & Fødevarer sætter løbende fokus på madkultur, holdninger og adfærd blandt de danske forbrugere for derigennem at hjælpe fødevareproducenter med at tilrettelægge produktudvikling og markedsføring. I denne analyse er turen kommet til madtracker-undersøgelsen, som gennemføres 4 gange om året og omfatter en lang række spørgsmål om danskernes madvaner, blandt andet hvad der spises til aftensmad, som er fokus for denne rapport.