Vi bruger Cookies

Ved at benytte lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik
Læs mere om cookiepolitik

Klima-neutral 2050

Det danske fødevareerhverv skal være klimaneutralt i 2050. Det betyder, at vi ikke skal udlede flere klimagasser, end vi optager, og vi vil bidrage med grøn, bæredygtig energi. Vi vil – i tæt partnerskab med resten af Danmark og i overensstemmelse med FN’s verdensmål – vise verden, at der findes en økonomisk bæredygtig vej til en klimaneutral fødevareproduktion.

Miljø

Som al anden produktion påvirker landbrugs- og fødevareproduktion omgivelserne - både miljø, klima og natur. Der er sket betydelige reduktioner af belastningen, men der er fortsat udfordringer.

Økologi

Økologi handler om bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion med særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.

Sundhed og fødevarer

Som en af de vægtige aktører på fødevareområdet er Landbrug & Fødevarer engageret og involveret i danskernes sundhed i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige niveauer.

Landbrugsproduktion

Læs mere om hvordan husdyrene lever i Danmark og afgrøderne dyrkes på markerne.

Fødevareproduktion

Læs om hvordan dyrene slagtes, hvordan mælke forarbejdes, æggene pakkes og om maden hjemme i køkkenet.

Digitalisering

Colourbox

Nye teknologier og digitale værktøjer fylder mere og mere i det danske samfund og derfor naturligt også i landbrugs- og fødevarevirksomheder. Læs her hvordan Landbrug & Fødevarer arbejder med digitalisering.

Afrika i vækst

Afrika er meget andet end politisk uro, nød og misvækst. De afrikanske økonomier er i kraftig vækst, især i det østlige og sydlige Afrika. Der er store potentialer på kontinentet, både for afsætning af knowhow og produkter til en støt voksende middelklasse med købekraft.