
Det danske fødevareerhverv skal være klimaneutralt i 2050. Vi vil – i tæt partnerskab med resten af Danmark og i overensstemmelse med FN’s verdensmål – vise verden, at der findes en økonomisk bæredygtig vej til en klimaneutral fødevareproduktion.

Hvis landbrug- og fødevareproduktion udføres på en bæredygtig, produktiv og ressource-effektiv måde kan sektoren direkte eller indirekte bidrage til at opfylde alle 17 Verdensmål.

Afrikansk svinepest fylder af gode grunde meget i den offentlige debat. Især vildsvinehegnet har fået sin plads i mediernes rampelys. Her kan du læse mere om, hvad afrikansk svinepest er for noget, hvordan det spreder sig, og hvordan vi som erhverv arbejder for at minimere spredningen.

Som al anden produktion påvirker landbrugs- og fødevareproduktion omgivelserne - både miljø, klima og natur. Der er sket betydelige reduktioner af belastningen, men der er fortsat udfordringer.

Økologi handler om bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion med særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.

Som en af de vægtige aktører på fødevareområdet er Landbrug & Fødevarer engageret og involveret i danskernes sundhed i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige niveauer.