Madskoler

På Madskolerne lærer børn at lave god, sund mad, de dyrker motion og de besøger fødevareproducenter.

Madskolerne som gennemføres i et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000. Formålet med Madskolerne er at lære børn og unge om sund kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Madskolerne foregår i skoleferien og forløber over fem dage (mandag til fredag i dagstimerne). Alle instruktører på Madskolerne er frivillige eller er under uddannelse til at blive pædagogisk assistent.

På en Madskole bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed.

Målet med Madskolerne er, at børnene:

  • møder produkter fra dansk landbrug
  • år værktøjer til at gøre varieret kost til et naturligt valg
  • har gode oplevelser med mad og motion
  • har det sjovt
  • lærer 4H (bedre) at kende

Den officielle aldersgrænse for Madskolerne er 8-12 år, men kan variere Madskolerne imellem.

Udover almindelige Madskoler findes der også Etniske Madskole og Ungdomsmadskoler.

Læs mere om Madskolerne