Starttidspunkt

29.04.2024

Sluttidspunkt

01.05.2024

Saudi Arabien – fremstød for økologiske producenter

Fremstødet har fokus på indkøbere fra de største detailkæder i Saudi-Arabien samt myndigheder, med interesse i import af økologiske produkter.

Landbrug & Fødevarer inviterer i samarbejde med Trade Council i Riyadh til fremstød for økologiske fødevarer til saudisk detail. Fremstødet er målrettet indkøbere fra de største detailkæder i Saudi- Arabien med fokus på økologiske produkter samt relevante myndigheder, organisationer mfl.

Med Saudi Vision 2030 har Saudi Arabien sat en ambitiøs national strategi for markedsudvikling og forbrug, hvor økologien kommer i spil. Strategien har stort fokus på sundhed som bliver kædet direkte til økologiens kvaliteter, krav og principper, hvorfor det netop nu er relevant for danske økologiske producenter at udvikle eksporten til det saudiske marked. Eksportfremstødet vil give deltagerne adgang til beslutningstagere i kæderne samt relevant markedsinformation om markedets krav, udvikling, handelsbetingelser og fremtidsudsigter.

 

Hvornår? – Fremstødet finder sted d. 29. april – 1.maj. Vi anbefaler at man ankommer søndag d. 28. april.

Pris: 10.450 kr. ekskl. moms ved 8 virksomheder og underlagt de minimis støttereglerne. Projektet er støttet af Fonden for økologisk landbrug.

Hvad tilbyder vi?


Forberedelse til eksport og oplæg

 • Oplæg om det saudiske marked, markedets udvikling og fremtidsudsigter. Særligt Saudi Vision 2030, som er Saudi-Arabiens nationale strategi, som har fokus på at udvikle det økologiske forbrug. Vi vil have fokus på de deltagende danske virksomheders kategorier.

 • Oplæg om certificeringer. Herunder:

  a. Eksport til Saudi-Arabien
  b. Halal-certificering
  c. Økologi-certificering
  d. Hvad bringer den nærmeste fremtid af udfordringer?

Fremstød for økologiske fødevarer

 • Indkøbermøder. 1:1 møder med 2-3 kategoriindkøbere fra vigtige saudiske detailkæder eksempelvis Carrefour, Tamimi Markets, Lulu Markets mfl. Endeligt program fastlægges tættere afholdelse, men foreløbigt program kan findes nedenfor.

Opfølgning

 • I samarbejde med ambassaden i Riyadh udarbejder vi en go-to-market strategi for eksport til Saudi-Arabien.

 • Landbrug & Fødevarer holder fortsat øje med udviklingen i Saudi-Arabien efter endt fremstød og holder de deltagende virksomheder opdaterede på seneste nyt fra markedet. Således at virksomhederne på bedste vis kan holde sig opdaterede.

Her finder I nøgletal for forskellige fødevarekategorier til inspiration:

Facts on Saudi Arabia

Coffee in Saudi Arabia

Dairy in Saudi Arabia

Poultry in Saudi Arabia

Deadline er den 8. marts 2024.

Find foreløbigt program til fremstødet her.

 

For yderligere information eller spørgsmål kontakt:

Sarah Fuglsig
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
sfu@lf.dk 
+45 3083 1066

Royal Danish Embassy, Riyadh
Ansa Ghulam, Senior Commercial Advisor
ansghu@um.dk 
+955 50 008 1247

 

Bemærk at eventuelle billeder/videoer taget ifm. fremstødet kan blive brugt af organisatorerne på diverse digitale kanaler og til afrapportering. Hvis du ikke ønsker at bliver fotograferet, så gør venligst opmærksom på dette.