Nyhed, 23.maj 2022

De nominerede til Kantineprisen og Køkkenprisen 2022

Når Fødevaredagen løber af stablen den 27. september 2022, bliver det offentliggjort, hvem der løber afsted med Køkkenprisen og Kantineprisen.

De to priser er sat i verden for at sætte fokus på de mange ildsjæle, som findes i branchen. Over alt i landet arbejder madprofessionelle i både kantiner og køkkener hårdt for at skabe mindeværdige madoplevelser. Fødevaredagen hylder de bedste.

Køkkenprisen 2022

Køkkenprisen uddeles i år til de køkkener, som formår at arbejde reflekteret med bæredygtighed. Der er point for aktiv stillingtagen og konkrete planer for, hvordan man vil servere gode måltider. De nominerede køkkener har desuden fokus på kompetenceudvikling af medarbejdere, og fokus på at have måltidsoplevelsen og målgruppen i centrum.

"Vi skal hylde de bedste køkkener, som ikke blot taler om økologi, bæredygtighed og verdensmål, men også praktiserer det. Køkkenerne har mange hensyn at tage. Både til deres målgrupper, og arbejdet med bæredygtigheden i deres indkøb, kostråd, køkkenpraksis og selvfølgelig i selve måltidet. Samtidig skal det smage godt og se indbydende ud for at skabe varig forandring, så de løfter en kæmpe opgave. Vi glæder os i juryen til at smage og opleve, hvad køkkenerne har at byde på,” udtaler Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen og Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer.

Kantineprisen 2022

Også kantineprisen er eftertragtet, og prisen er med til at drive en konstant udvikling i branchen. I år har juryen udvalgt de nominerede på baggrund tre centrale kriterier, som fokuserer på køkkenet, råvarer og spiseoplevelsen.

"Vi ser i juryen frem til at komme ud at se og opleve de nominerede kantiner og vurdere, hvordan de arbejder med en række parametre, lige fra råvarer til spiseoplevelsen og bæredygtighed. Vi har et stærkt felt, og det bliver spændende at se, hvem der kommer gennem nåleøjet i år” udtaler Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen og Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer.

De nominerede til Køkkenprisen 2022 er:

  • Aalborg Universitetshospital, Region Nordjylland
  • Rosengårdscenteret, Silkeborg
  • Nordsjællands Hospital, Hillerød
  • Børnehaven Møllegården, Nørre Alslev

De nominerede til Kantineprisen 2022 er:

  • Kopenhagen Fur, køkkenchef Sofie Rosa Randall og Team, Jespers Torvekøkken
  • Bankdata Silkeborg, køkkenleder Mads Henriksen Birk og Team
  • Rambøll, Esbjerg, køkkenchef Claus Lehmann Christensen og Team, Meyers