Nyhed, 24.august 2022

Kom til Åbent Landbrug: Årets store familiedag

Landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til en gratis familiedag på landet søndag den. 18. september.

Hvor mange maver har en ko? Hvad spiser en gris egentlig? Og kommer grøntsager op af jorden? Få svarene og stil selv flere spørgsmål, når Åbent Landbrug d. 18. september tilbyder alle danskere en tur på landet. Her er der rig mulighed for med egne øjne at se, hvor dyrene bor, og hvor maden kommer fra.

Kom tæt på landbruget

Formålet med Åbent Landbrug er at give alle der har lyst en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

- Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om klima, bæredygtighed og dyrevelfærd er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig.

- Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog. Derfor håber jeg, at flest mulige danskere har lyst til at bruge deres søndag på at besøge en lokal landmand – eller virksomhed – få frisk luft, se dyrene og forhåbentlig blive lidt klogere på, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud, siger han.

Mere end 80 værter i hele landet

I år åbner 84 landmænd og virksomheder dørene op for nysgerrige danskere, der kan lære mere om både køer, grise, høns, får, geder og alt det der vokser på marker og buske.

Derudover er der mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktion af blandt andet grønt protein, energi, mælk, kirsebærvin, ost og øl.

Det hele er gratis og foregår søndag d. 18. september fra klokken 10-16. Læs meget mere om, hvad du kan opleve, og book en billet hos den landmand eller virksomhed, som du gerne vil besøge på linket herunder. 

Find vært til Åbent Landbrug 2022