Foto: Henrik Bjerregrav

Nyhed, 23.maj 2022

Øko-grise trak 9.000 på Sofari

Mange danskere brugte søndagen på grisebesøg, da danske øko-landmænd inviterede på Sofari.

13 gårde med økologiske grise inviterede søndag den 22. maj på Sofari rundt omkring i Danmark, og den invitation var der knap 9000 mennesker, der tog imod. Helt præcist fik øko-grisene på de 13 gårde besøg af 8915 mennesker, og det er næsten 4000 flere end sidste år. Det var derfor nogle tilfredse arrangører, der efter dagen kunne gøre status.

”Vi er rigtig glade for, at så mange mennesker valgte at bruge søndagen på at opleve de økologiske grise. Det har været en rigtig god dag for alle, både for de besøgende og for vores 13 Sofari-værter, som har nydt at opleve begejstringen blandt gæsterne over at kunne komme helt tæt på de økologiske grise,” siger Hanne Børsch, der er chefkonsulent i L&F Økologi og projektleder på Sofari. Hanne Børsch var i løbet af dagen i dialog med alle Sofari-værterne, og stemningen var god over hele linjen.

En af de 13 Sofari-værter var Randi Vinfeldt fra Ugerløse på Sjælland. Randi Vinfeldt er også formand for foreningen FØKS, der sammen med Landbrug & Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening arrangerer Sofari, og hun var glad for dagens arrangement.

”Det har været en dejlig dag med glade Sofari-værter og gæster over hele linjen. En rigtig god oplevelse, der har givet anledning til mange gode snakke med forbrugerne. Folk er virkelig interesserede i at høre om, hvordan vi opdrætter vores grise”, siger Randi Vinfeldt.

Lær mere om den danske øko-gris