Nyhed, 14.november 2023

Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr

Årets vindere er nu fundet og kåret! Se hvem der løb med priserne her.

Årets Ret med Gris

Svinkløv Badehotel, under ledelse af kokken Oliver Bendi, blev tildelt prisen for Årets Ret med Gris 2023. Juryen fremhævede i deres begrundelse, at Svinkløv Badehotel fortjente prisen grundet den store kærlighed og velsmag i råvaren.

"I en uhyre tæt konkurrence leverer denne ret lige det ekstra, der hiver guldet hjem. Retten brillierer med stor kærlighed til råvaren og smagen af gris. Grisen forkæles med smage og teksturer, der løfter retten, men aldrig lader gæsten glemme at det handler om grisen. Dybe nuancer - men med plads til ferske, salte og syrlige noter, som skaber en helhed der minder gæsten om, hvor fantastisk gris kan være, når den er omgivet af gode venner."

Oliver Bendi sikrer sig prisen for Årets Ret med Gris med sin kulinariske kreation, der inkluderer glaseret tværreb af sortbroget frilandsgris serveret med sensommerkål, østers og sprøde svær.

Selv fortalte Oliver Bendi, kok på Svinkløv Badehotel, hvor glad han er for prisen: ”Jeg er sindssygt stolt af den pris her, også fordi at feltet, som vi har været nomineret i, generelt har bestået af absurd dygtige håndværkere. Så jeg er mega stolt.”

Årets Ret med Gris 2023

Årets Ret med Fisk & Skaldyr

Landbrug & Fødevarer afholdte også for tredje år i træk konkurrencen "Årets Ret med Fisk & Skaldyr," med støtte fra Danmarks Fiskeriforening. Vinderen af årets konkurrence blev Falsled Kro, der imponerede dommerne med deres kreation bestående af en fynsk sorthummer-wellington, serveret med rødvinssauce ala Michaud og hummerbisque (indbagt hummer med trøffelfars på pighvar, koralpandekage og butterdej).

I motivationen blev retten beskrevet som: ”En ret der repræsenterer håndværk på højt niveau og en knivskarp forståelse af havets råvarer der nærmest bringer havet med ind på tallerkenen.  Retten emmer af personlighed og tager en klassisk ingrediens og giver den endnu mere liv.  Retten præsterer særligt godt på smag, æstetik og omtanke for råvaren.  Det er en ret der understreger restaurantens DNA og begejstrer gæsten med flotte detaljer og styr på historien.”

Årets Ret med Fisk & Skaldyr

Stort tillykke til vinderne!

Kontakt