Nyhed, 08.november 2023

Vinderen af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris 2023

Niels Hedermann, en dedikeret landmand og bæredygtighedsanfører, har modtaget prisen for sin enestående indsats inden for bæredygtigt landbrug.

Niels Hedermann blev på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning anerkendt som et fyrtårn inden for klima og bæredygtighed i landbruget. Han har demonstreret ekstraordinært engagement og dedikation til at gøre en positiv indvirkning på miljøet og samfundet gennem sin landbrugsdrift. Med en imponerende strategisk tilgang til bæredygtighed har Niels Hedermann integreret klimatænkning som et grundvilkår for sin bedrifts eksistens. Han har arbejdet bredt på tværs af miljømæssige, sociale og styringsmæssige aspekter, hvilket har resulteret i betydelige forbedringer i hans klimaaftryk.

Niels Hedermanns arbejde er ikke kun en kilde til inspiration for landbrugsbranchen, men også et eksempel på, hvordan bæredygtighed kan integreres i enhver landbrugspraksis. Han er dermed en værdig vinder af Nykredits Klima- og Bæredygtighedspris 2023.

"Da vi i Nykredit er foreningsejet, er det helt essentielt for os at bidrage til den grønne omstilling af vores samfund, og med klima- og bæredygtighedsprisen vil vi gerne være med til at bakke op om de landbrugere, der har gjort en særlig indsats inden for bæredygtigt landbrug. Her har Niels Hedermann vist sig som en sand rollemodel, da han med et beundringsværdigt engagement har arbejdet for at have en positiv indvirkning på miljøet og samfundet via sin landbrugsvirksomhed. Det fortjener anerkendelse, og som årets prismodtager håber vi, at Niels Hedermanns tilgang, dedikation og indsats kan være til stor inspiration for andre,” siger Lene Gade Hovmøller, landbrugsansvarlig i Nykredit.

Niels Hedermann takkede for prisen og sagde blandt andet:

"Tak for anerkendelsen. Det bliver man aldrig træt af. I vores branche har vi arbejdet med bæredygtighed i generationer og det vil vi blive ved med."

Prisen blev uddelt på baggrund af en nøje udvælgelsesproces, hvor alle kandidater blev vurderet for deres bidrag til bæredygtigt landbrug. De to øvrige kandidater, der deltog i finalen, er også bemærkelsesværdige:

Søren W. Juhl, en fremragende bæredygtig landmand, der har arbejdet målrettet på at forbedre naturværdien, inkludere lokalsamfundet og implementere bæredygtige praksis i hele sin bedrift.

Jesper K. Jensen, en ung leder og fyrtårn inden for landbruget, der har arbejdet med omfattende initiativer og strategiske tilgange til at fremme bæredygtighed.

Vinderen og de øvrige kandidater demonstrerer, at bæredygtighed er en mangfoldig indsats, der omfatter en bred vifte af initiativer, og de er en kilde til inspiration for hele branchen.

Nykredit, Forenet Kredit og L&F er stolt af at støtte og anerkende disse bemærkelsesværdige landmænd, der arbejder målrettet på at skabe en mere bæredygtig fremtid og ser frem til at fejre og lære af deres praksis og engagement.