Nyhed, 10.juni 2024

Aarstiderne vinder 'Den Dybe Tallerken' 2024

Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris går i år til Aarstiderne. De vinder prisen foran et felt af mange dygtige fødevarevirksomheder.

På fødevareområdet er der konstant fokus på udvikling i retning af flere lokalproducerede produkter. Årets vinder har igennem rigtig mange år haft fokus på at gøre det økologiske måltid let for forbrugerne. Sideløbende har Årstiderne også udviklet konceptet ”Haver til Maver”, hvor skoleklasser får mulighed for at få jordforbindelse og forståelse for dyrkning af grøntsager. Aarstiderne var blandt de første der omsatte klimavenlig mad til konkrete opskrifter med fokus på smag, sæson og tilgængelige opskrifter.

I forbindelse med overrækkelsen af prisen udtaler Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne:

”Jeg og resten af mine kollegaer i Aarstiderne er helt vildt glade og beærede over at modtage den her pris. Det er en stor anerkendelse af vores arbejde med at sætte både økologien og det grønne måltid på dagsordenen gennem 25 år. Vi er kommet langt, men vi er langt fra i mål. 

Danskerne har i flere år kunne kalde sig ”verdensmestre i økologi” og 62 pct. af os vil gerne spise mere grønt. Men vi står stadig med den udfordring, at mange af os mangler viden om, hvordan vi skal erstatte kødretterne med grønne måltider.

 Den her pris giver os endnu mere mod til at tage forklædet på og vise vejen mod grønnere og lækrere måltider. Vi har sat os for, at vi i løbet af de kommende år vil inspirere og motivere mange flere til at spise mere grønt – både fordi det er sundt for os og for klimaet og miljøet.”

Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, udtaler i forbindelse med overrækkelsen:

”Årstiderne fortjener i den grad at blive hædret for det lange seje grønne træk og også at fastholde de økologiske principper og holde fast i et højt kvalitetsniveau– selv i modgang. Årstiderne har været med til at udvikle danske forbrugeres grøntforbrug og ikke mindst madkultur med måltidskasserme. Spidskål og nye måder er at tilberede rodfrugter på, har banet vejen til danske forbrugeres tallerkener, før der var særlig fokus på sunde, mere grønne og klimabevidste måltider”. 

Hvad er Dansk Fødevare Forum?

Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevarebranchen. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor, samt at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor. Alle med tilknytning til den danske fødevarebranche har tidligere i år kunne indstille en prismodtager.

For yderligere information kontakt:

Formand for Dansk Fødevare Forum, Mette Jasper Gammicchia, tlf. 27 24 56 68