Nyhed, 05.februar 2024

Deltagerrekord til Fjerkrækongres

Fjerkrækongressen i Vejle tiltrak både et rekordhøjt antal besøgende og udstillere. Samtidig var der premiere på prisen Årets fjerkræelev.

Der var en livlig debat i Vingstedcentret ved Vejle tirsdag den. 30. og onsdag den. 31. januar, hvor Landbrug & Fødevarer var vært for Fjerkrækongres 2024.

En kongres, der er blevet så populær, at der i år var deltagerrekord og rekord i antal udstillere/sponsorer.

315 deltog i kongressen, mens antallet af sponsorer og udstillere endte på 37. 

Det glæder Martin Hjort Jensen, formand for Landbrug & Fødevarer, Fjerkræ.

"Jeg sætter stor pris på den enorme opbakning der var til dette års Fjerkrækongres. Fjerkræbranchen er ikke så stor, men alligevel formår vi at samle mere end 300 deltagere. Det siger mig, at vi gør noget rigtigt, i den måde kongressen er skruet sammen på."

"Fjerkrækongressen er ikke noget uden de mange producenter, der støtter op med deres deltagelse, eller de virksomheder som også vælger at bidrage økonomisk. Dét og den gode stemning vidner om et stærkt sammenhold i branchen", siger han. 

Årets Fjerkræelev uddelt for første gang

Samtidig var der på kongressen premiere på den nye pris Årets Fjerkræelev.

"Vi er måske ikke så gode til at rose hinanden, men det der med at anerkende folk, det tror jeg, vi skal øve os i at blive bedre til, for det giver glæde og stolthed", sagde formand Martin Hjort Jensen, inden han uddelte prisen til Patrick Tordrup Hansen. 

Ud over at være elev på Bygholm Landbrugsskole, så har Patrick Tordrup Hansen det seneste års tid arbejdet hos sin far, Bøgh Hansen, der er ægproducent i Brande.

"Han er blandt sine medelever kendt for sin høje faglighed og seriøsitet omkring sin uddannelse, hvilket gør ham til en god ambassadør for fjerkræbranchen", sagde Martin Hjort Jensen blandt andet om vinderen.

Vinder af Årets Fjerkræelev, Patrick Tordrup Hansen